Ердоган пригрозив Євросоюзу "розлученням": що розгнівало президента Туреччини
Ердоган пригрозив Євросоюзу "розлученням": що розгнівало президента Туреччини

Ердоган пригрозив Євросоюзу "розлученням": що розгнівало президента Туреччини

Президент Туреччини Тайїп Ердоган заявив, що Анкара може "розлучитися" з Європейським Союзом. Так він відреагував на зміст доповіді Європейського парламенту щодо Туреччини.

Відповідну заяву турецький лідер зробив у суботу, 16 вересня. Він вважає, що ЄС намагається відокремитися від Туреччини, повідомляє Reuters.

"ЄС намагається відокремитися від Туреччини. Ми зробимо свої оцінки проти цих подій, і, якщо буде потрібно, ми можемо порвати з ЄС", – заявив він.

У доповіді, ухваленій цього тижня, йдеться, що процес приєднання Туреччини до блоку з 27 членів не може відновитися за нинішніх обставин. Також у документі міститься заклик до ЄС вивчити паралельні та реалістичні рамки для своїх зв'язків із Анкарою.

Як відомо, Туреччина була офіційним кандидатом на вступ до ЄС протягом 24 років. Однак переговори про вступ останніми роками зайшли в глухий кут через побоювання блоку з приводу порушень прав людини та поваги до верховенства закону.

Міністерство закордонних справ Туреччини заявило, що доповідь Європейського парламенту містить необґрунтовані звинувачення та забобони та демонструє "поверхневий та недалекоглядний" підхід до зв'язків країни з ЄС.

Як повідомляв OBOZREVATEL, 10 липня поточного року Туреччина дала згоду на вступ Швеції до НАТО. Турецький лідер Реджеп Ердоган погодився якнайшвидше направити парламенту протокол про приєднання країни до Альянсу.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel, Threads та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader