Салліван зустрівся з главою МЗС Китаю: говорили про війну в Україні
Салліван зустрівся з главою МЗС Китаю: говорили про війну в Україні

Салліван зустрівся з главою МЗС Китаю: говорили про війну в Україні

Радник із національної безпеки США Джейк Салліван провів обговорення російсько-українського конфлікту з міністром закордонних справ Китаю Ваном І. Воно пройшло на Мальті 16-17 вересня.

Про це йдеться у прес-релізі Білого дому. Сполучені Штати відзначили важливість миру та стабільності в районі Тайванської протоки.

"Сторони обговорили ключові питання двосторонніх відносин США та Китаю, питання глобальної та регіональної безпеки, війну Росії проти України та проблеми у Тайванській протоці", – йдеться у комюніке.

Повідомляється, що Сполучені Штати висловили визнання важливості забезпечення миру та стабільності в районі Тайванської протоки.

"Обидві сторони зобов'язалися підтримувати цей стратегічний канал зв'язку та продовжувати додаткову взаємодію та консультації на високому рівні у ключових областях між Сполученими Штатами та Китайською Народною Республікою у найближчі місяці", – додали у Білому домі.

Нагадаємо, що Китай розпочав масштабні навчання із залученням авіації та флоту навколо острова Тайвань, на якому знаходиться не визнана Пекіном Китайська Республіка (назва самопроголошеної держави Тайваню). Офіційний Пекін не приховував, що відпрацьовує оточення та блокаду острова з моря та з повітря.

У міноборони Тайваню повідомили, що китайські військові кораблі та літаки все ще знаходяться біля Тайваню. Йшлося про дев'ять китайських військових кораблів та 26 літаків.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше влада Тайваню заявила, що армія Китаю активно нарощує військову міць і буде готова до вторгнення на острів уже в 2025 році. Зі свого боку, Пекін не приховує намірів повернути території "бунтівної провінції" навіть військовим шляхом.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader