Зеленський прибув до Нью-Йорка: президент розповів про плани візиту до США
Зеленський прибув до Нью-Йорка: президент розповів про плани візиту до США

Зеленський прибув до Нью-Йорка: президент розповів про плани візиту до США

Президент Володимир Зеленський прибув до США із робочим візитом.

Він планує відвідати Генасамблею ООН, Саміт цілей сталого розвитку та Раду Безпеки, а також зустрінеться з президентом Байденом у Вашингтоні.

"США. Нью-Йорк. Одразу з аеропорту їду до наших воїнів, які проходять в Америці лікування та реабілітацію. Передусім – підтримка наших людей і вдячність тим, хто допомагає Україні й українцям.
Далі – важливі й насичені дні. Генеральна Асамблея ООН, Саміт цілей сталого розвитку, Рада Безпеки. Вже намічені вагомі двосторонні зустрічі", - йдеться в його повідомленні в телеграм-каналі.

Зеленський наголосив, що територіальна цілісність держави – ключовий принцип усіх базових міжнародних документів, зокрема Статуту ООН.

"І треба повернути йому повну силу, зруйновану російським вторгненням, та збільшити можливості ООН зупиняти агресії та запобігати їм. Україна зробить чітку пропозицію щодо цього членам ООН.

У Вашингтоні заплановані переговори з Президентом США, з лідерами палат і партій Конгресу, з військовим керівництвом. Зустрінуся з американським бізнесом, журналістами, громадою. Подякую за лідерство США в підтримці нашої боротьби за свободу та незалежність", - ддодав глава держави.

Рекомендуємо відео:

Теги за темою
Володимир Зеленський Джо Байден
Джерело матеріала
loader