Тримається в тіні: таємна компанія вартістю 54 трлн доларів "володіє всією Америкою", — ЗМІ
Тримається в тіні: таємна компанія вартістю 54 трлн доларів "володіє всією Америкою", — ЗМІ

Тримається в тіні: таємна компанія вартістю 54 трлн доларів "володіє всією Америкою", — ЗМІ

Багато людей люблять хороші історії про теорії змови. Однак усі подібні чутки та розповіді зазвичай не виникають із порожнечі. Фінансова організація Cede and Company здебільшого тримається в тіні, маючи величезний бюджет і всього десяток директорів. Нещодавно стало більш відомо про діяльність компанії.

Конспірологи переконані, що нью-йоркська фінансова компанія Cede and Company володіє всім багатством США. Про це пише Daily Star.

Секретну компанію вартістю 54 трлн доларів, що "володіє Америкою", названо "Святим Граалем змов"

Важливо Усе законно: чоловік виграв $580 тисяч завдяки помилці продавця

Багато людей люблять хороші історії про теорії змови. Однак усі подібні чутки й розповіді зазвичай не виникають із порожнечі.

Попри свою значущість, нью-йоркська фінансова організація Cede and Company здебільшого тримається в тіні, маючи десяток директорів і не більше ніж півтора десятка співробітників. Видання зазначає, що скромні розміри не повинні вводити людей в оману. Ця могутня організація володіє активами на суму, за деякими даними, до 54 трлн доларів. Така приголомшлива цифра була досягнута завдяки тому, що компанія фактично володіє 83% усіх випущених акцій у США.

Формально приватні інвестори не володіють тими акціями, які, як вони думають, перебувають у їхній власності. У них є договірні права, які є частиною складного ланцюжка, що закінчується в компанії Cede and Company. Звучить сухо й академічно, але це стосується кожного американця. І поки США залишаються провідною економічною державою на Землі, це зачіпає і всіх інших.

Уся торгівля акціями в США контролюється складною системою взаємопов'язаних організацій, таких як The Depository Trust & Clearing Corporation, National Securities Clearing Corporation і Fixed Income Clearing Corporation. Усі вони перебувають у веденні компанії Cede.

Depository Trust Company є приватною компанією, на яку покладено державну відповідальність
Фото: Daily Star

Суть таємниці полягає в тому, що майже ніхто не розуміє як це все працює. Depository Trust Company — це приватний банк цінних паперів. Кожна фінансова організація в США — банкіри та брокерські контори — зобов'язана забезпечити собі членство в DTC. Як і Федеральна резервна система, DTC є приватною компанією, на яку покладено державну відповідальність. Вона обробляє всі фондові та паперові цінні папери для кожного американського банку і брокерської контори.

Depository Trust Company контролює абсолютно всі операції з паперовими активами в Америці й фізично зберігає на своє ім'я більшість сертифікатів акцій та облігацій.

Багато американців стурбовані тим, що ці цінні акції можуть будь-якої миті "зникнути" відразу для обслуговування непомірного державного боргу країни. The Depository Trust & Clearing Corporation уникає публічності, проте Джим Макнефф з DTC поговорив з фінансовим журналістом Ентоні Вейном. Він пояснив наскільки безпомилково DTC управляє американським фондовим ринком.

"У понеділок було здійснено 535 млн угод, у вівторок — 400 млн угод. DTC провела всі транзакції без єдиного збою!" — сказав він.

Depository Trust Company контролює абсолютно всі операції з паперовими активами в Америці
Фото: Daily Star

Крім цього журналіст зробив висновок, що "чорний понеділок" — колосальний фінансовий спад, який згубив багатьох американців, — був контрольованим випробуванням. Це була свідомо маніпульована катастрофа в інтересах DTC. Однак це так і не було доведено.

Однак у людей у соцмережах з'явилися власні висновки про те, яку владу має компанія.

"Ми належимо Cede. Не можу повірити, що ми знайшли Святий Грааль у світі конспірології. Вони володіють усім цим. Ймовірно, у кожній країні існує своя версія Cede & Co, і керують нею одні й ті самі люди. Ми можемо просто зараз відрубати їм найбільшу кінцівку", — написав один із користувачів Reddit.

Раніше Фокус повідомляв, що дівчина останні 7 років живе в машині. Ютубер Хобо Але живе зі своїм хлопцем у машині, щоб подорожувати країною й уникнути типових витрат на життя.

Також стало відомо, що в Британії квартири вартістю 640 тисяч продають лише за 1 фунт. Чиновники впевнені, що такий крок дасть змогу уникнути високих експлуатаційних витрат і забезпечить збереження доступності житла.

Теги за темою
Гроші Бізнес
Джерело матеріала
loader
loader