Які двері для ванної та туалету вибрати?
Які двері для ванної та туалету вибрати?

Які двері для ванної та туалету вибрати?

Окрім естетичної, дверні конструкції в квартирі виконують і функціональну функцію. Вибираючи їх, варто враховувати місце їхнього встановлення, адже є приміщення, наприклад, де відбуваються різкі перепади температури, або ж збільшена кількість вологи. В мережі салонів “Альберо” можна купити за доступною вартістю якісні полотна для будь-якої кімнати, зокрема й двері в ванну – https://albero.com.ua/products/mizhkimnatni_16/pryznachennya:v-vannu-i-tualet

Основні вимоги

Важливо, щоб двері для санвузла, ванни чи домашньої сауни відповідали наступним вимогам.

  1. Вологостійкість. Через високу вологість ванної та туалету, двері повинні бути виготовлені з матеріалів, стійких до дії води. Вони не повинні деформуватися, змінювати колір або роздуватися під впливом вологи
  2. Гігієнічність. Вони повинні відштовхувати бруд і бути легкими у догляді. Не повинні швидко бруднитися і повинні легко чиститися.
  3. Стійкість до грибка та плісняви. Оскільки ванна та туалет мають підвищену вологість, двері повинні бути здатними протистояти розвитку грибка та плісняви.
  4. Моделі для ванної та туалету можуть бути як глухими, так і зі скляними вставками, залежно від переваг та фінансових можливостей покупця. Ванна та туалет – інтимні зони, тому багато хто воліє обрати моделі з матовим склом або вітражними вставками, які забезпечують приватність.

Які вибрати?

При виборі дверей для ванних кімнат можна розглянути наступні варіанти.

  1. Цільноскляні двері. Якщо хочете зберегти максимальну прозорість, вибирайте матове скло, яке не розкриватиме внутрішній вміст ванни. Це забезпечить усамітнення.
  2. Вибір скла. Ви можете вибрати різні текстури скла. Прозоре скло забезпечує максимальне освітлення, але з ним можуть бути плями від води. Матове скло забезпечує велику конфіденційність і не забруднюється так легко.
  3. Горизонтальні смуги. Двері з горизонтальними матовими смугами посередині скла дозволяють частково приховати внутрішній зміст і створити комфортну атмосферу.
  4. Візерунки та декор. Двері можуть бути оформлені різними візерунками та декоративними елементами, такими як арабески або краплі. Це додасть стиль та унікальність ванним кімнатам.
  5. При виборі скляних дверей також врахуйте, що правильно спроектований монтаж забезпечить необхідну тепло- та звукоізоляцію.

Фурнітура

Коли справа стосується вибору дверей для ванної та туалету, безпека та стійкість матеріалу відіграють важливу роль. Наявність надійного замку на дверях є важливим аспектом, особливо для забезпечення приватності у ванній кімнаті. При виборі фурнітури необхідно переконатися, що вона витримує перепади температури та вологість, а також стійка до корозії.

Ручки та замкові системи, виконані з корозійностійкої сталі або металу, можуть забезпечити надійний захист від негативних впливів навколишнього середовища. Це допоможе уникнути старіння та зносу дверної фурнітури, що може негативно позначитися на зовнішньому вигляді.

Матеріал

Стосовно вибору матеріалу дверей, то можна зупинити вибір на одному з варіантів, наведених нижче.

  1. ПВХ. Здатні витримувати помірну вологу, а з іншого боку, підходять для областей з високою відвідуваністю, оскільки матеріал простий у догляді.
  2. МДФ. Полотна із МДФ можуть зберігати привабливий зовнішній вигляд, якщо не піддаються постійному впливу вологи. Вони витримують пару та невеликі краплі, але не рекомендуються для ванних кімнат з підвищеною вологістю.
  3. Масив дерева. Цей матеріал відрізняється стійкістю до бактерій і має довговічність, але його використання залежить від ваших уподобань.
  4. Скло. Найбільш вдалий варіант, що відповідає таким вимогам, як: гігієнічність, вологостійкість, простота догляду.

Колір дверей у ванній кімнаті може відповідати основній обробці кімнати або використовуватися для створення контрастних дизайнерських акцентів. Наприклад, коричневі або дерев’яні двері можуть вписатися в традиційний інтер’єр.

При виборі дверей слід звернути увагу на дизайн і функціональні можливості. Глухі двері, двері з матовими вставками або склом – вибір залежить від ваших потреб у приватності та естетичних уподобань.

Джерело матеріала
loader
loader