/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F31ca3b75b0c615c1fcf4ee10036c3f61.jpg)
Робимо корисні запаси на зиму: як правильно заморожувати шпинат - прості поради
Українці активно роблять запаси на зиму, але не лише консервації, а ще й зелені. У холодну пору року гарний пучок того ж шпинату нелегко дістати, а так він завжди буде під рукою.
Шпинат дуже корисний, адже насичує організм залізом та багатьма вітамінами, що дуже актуально для зими, тому така заготівля однозначно стане в нагоді.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fb89b0ab746e13cbcf1c22ea549c9c815.jpg)
Спочатку шпинат потрібно добре промити, а потім висушити паперовими рушниками. Це важливий процес, адже якщо його не просушити, листя може набути коричневого кольору при розморожуванні. Також господаркам рекомендують різати зелень, щоб її зручніше було фасувати в пакети.
Пощастило, якщо є вакууматор, який ідеально підходить для заморожування всіх продуктів. Крім того, є спосіб заготівлі шпинату у формах для льоду. Однак для цього зелень потрібно дуже дрібно різати, а взимку – кидати кубики в суп чи іншу страву. Якщо шпинату багато, скористайтесь блендером для подрібнення.
Заморожений шпинат може довго зберігатись у морозильній камері, приблизно 12 місяців. Однак потрібно дотримуватись правил підготовки, щоб насолоджуватися корисною заготівлею всю зиму.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Ff627eca63b8149eadcecd3468b880444.jpg)
Також портал Знай.ua писав, що просто і бюджетно: кошти, які допоможуть прибрати бруд і плісняву на швах між плиткою

