Чи нададуть Україні $24 млрд: Байден каже, що розраховує на "розум Конгресу США"
Чи нададуть Україні $24 млрд: Байден каже, що розраховує на "розум Конгресу США"

Чи нададуть Україні $24 млрд: Байден каже, що розраховує на "розум Конгресу США"

Байден запевнив, що всі американці, як демократи, так і республіканці, підтримують Україну у її боротьбі за свободу

Президенти України та США Володимир Зеленський та Джо Байден провели зустріч в Овальному кабінеті, під час якої Байден запевнив, що разом із партнерами та союзниками американський народ сповнений рішучості і надалі допомагати українцям.

Про це передає CNN.

Глава Білого дому сказав Зеленському, що з наближенням зими "народ України готовий протистояти майбутнім бідам, і американський народ збирається й надалі залишатися з вами".

Після його слова журналіст запитав Зеленського, чи отримав він якісь запевнення від Конгресу щодо фінансування додаткової допомоги. Байден втрутився, сказавши:

"Я розраховую на розумний розсуд Конгресу Сполучених Штатів — альтернативи немає", — сказав президент США.

Щодо допомоги, оголошеної сьогодні, Байден детально розповів про військову підтримку України в її триваючій боротьбі проти вторгнення Росії.

"Сьогодні я схвалив наступний транш допомоги США в галузі безпеки для України, включаючи більше артилерії, більше боєприпасів, більше протитанкової зброї, і наступного тижня перші американські танки Abrams будуть доставлені в Україну", — сказав глава Білого дому у розширеній двосторонній зустрічі з членами Кабінету міністрів та українською делегацією.

"Ми також зосереджені на посиленні можливостей протиповітряної оборони України, щоб захистити критичну інфраструктуру, яка забезпечує теплом і світлом у найхолодніші та найтемніші дні року", — додав він.

Далі Байден висловив оптимістичну оцінку американської підтримки України, коли вона відбиває російські атаки.

"Американський народ — демократи, республіканці, родини по всій нашій країні — розуміють, за що бореться Україна, захищаючи те, що покоління американців також захищали та зберігали. Це досить просто: свобода та суверенітет. Тому ми підтримуємо справедливий і міцний мир, який поважає суверенітет України та її територіальної цілісності", — наголосив американський президент.

Байден нагадав, що на початку цього тижня на Генеральній асамблеї ООН чітко дав зрозуміти, що жодна нація не може бути по-справжньому безпечною у світі, якщо світ не встане й не захистить свободу України перед обличчям російської жорстокості та агресії.

"Саме тому ми зібрали коаліцію з понад 50 країн, щоб допомогти Україні захиститися", – сказав Джо Байден в Овальному кабінеті Білого дому.

Він додав, що США разом із іншими лідерами G7 та іншими міжнародними партнерами розпочали процес "формалізації нашої довгострокової відданості безпеці України".

Під час зустрічі глава Білого дому заявив, що народ України продемонстрував величезну хоробрість. 

Також Пентагон оголосив про додаткову безпекову допомогу Україні.

Джерело матеріала
loader
loader