/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fa9653966446b96b61cce33fd082f4303.jpg)
Як правильно варити гриби, щоб вони ніколи не чорніли: ділимося секретами
Свіжі гриби, як правило, мають здатність чорніти, синіти та втрачати пружність після того, як пройдуть термічну обробку. Це абсолютно нормально. Однак, якщо хочеться це виправити, є декілька способів.
Редакція FoodObozзібрала для вас інформацію та розповість, як варити гриби, щоб вони не чорніли.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F44c2d5703008d25245db2bf971e0b0be.jpg)
Для початку слід з'ясувати, які гриби найбільше мають здатність чорніти. Відтак, йдеться про лісові гриби: грузді, сироїжки, підосиковики.
Якщо говорити про окультурені гриби, то змінювати колір після варіння будуть печериці.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fe9fcfaad52c0dc6aab6727d34d27533b.png)
Спосіб 1
Перший спосіб полягає у тому, аби з самого початку додати у каструлю з водою 2 ст. л. лимонної кислоти. Після цього закинути у посуд гриби та варити їх стільки, скільки того вимагає рецепт. Досвідчені господині переконують, на смакові та зовнішні властивості продукту це ніяк не вплине.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F549faf09e62ae153ee1c659c57694427.png)
Спосіб 2
Другий спосіб більш підійде для печериць, але можна провести експеримент й з іншими грибами. Для того, щоб вони не почорніли у процесі варіння, можна додати ще лавровий лист і горошини чорного перцю. Орієнтовні пропорції: на 1 кг грибів знадобиться 5 л води, 4 г лимонної кислоти, 1 лавровий лист і 3-4 горошини перцю.

