На вулиці тільки вересень, але досвідчені господині знають, що якщо закінчилося літо, час готується до Нового року.
Із чим у нас асоціюється Новий рік? Звичайно ж, мандарини, салюти і салат олів'є, рецепт який передається з покоління в покоління. Здавалося б, класичний салат, його готують усі, як можна здивувати гостей цією стравою? Дуже просто. Потрібно його трохи осучаснити, і вийде свіжий, цікавий салат, що викликає компліменти.
Салат "Олів'є" з сьомгою та свіжим огірком
Інгредієнти:
- 300 г свіжої слабосоленої сьомги,
— 5 картоплин
- 3 яйця,
- 1 маринований огірок,
- 2 свіжі огірки,
- 0,5 баночки зеленого горошку,
- rріп,
- 1 цибулина,
- 100 г червоної ікри (або ікри оселедця),
- сметана нежирная,
- рукола,
- сіль і перець.
Приготування салату дуже просте, воно мало відрізняється від звичайного олів'є: Варимо і чистимо картоплю та яйця. Нарізаємо кубиками огірки, цибулю, яйця та картопля. Викладаємо все в миску. Філе сьомги нарізаємо невеликими кубиками. До нарізаних овочів додаємо зелений горошок та подрібнену петрушку. Викладаємо сьомгу. Солимо, перчимо до смаку. Змішуємо 150 г сметани з ікрою та заправляємо отриманим соусом салат. Прикрашаємо руколою.
І все. Мінімум турбот, і зовсім не потрібно у святковий день проводити добу на кухні, вигадуючи чим почастувати дорогих родичів або друзів. Усього 20 хвилин, і салат готовий. Незважаючи на простоту приготування, ви отримаєте багато компліментів, оскільки салат виходить дуже смачним і незвичайним, а за рахунок нежирної сметани в заправці він виходить ще й дуже легким, на відміну від майонезних салатів. Цю страву можна подавати як салат, так і як закуску, наповнивши ним тарталетки або подавши її на чіпсах. Будьте впевнені, ваші гості не зможуть переїсти раніше часу, і будуть налаштовані на вашу коронну гарячу страву, яку ви подаватимете після закуски.
Раніше ми повідомляли про незвичайне поєднання яблук та сиру: рецепт смачного пирога до чаю, який здивує гостей.