/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fb7cb1f731fd3a9c895b6152c8be8abbf.jpg)
Це не лише смачно: навіщо додавати у ранкову каву корицю
Горнятко ароматної свіжозвареної кави– це для багатьох невід’ємний ранковий ритуал. Для того, щоб покращити смак напою, його доповнюють різними прянощами, молоком та вершками, додають шоколад та навіть халву. Але ще є кориця, властивості якої часто недооцінюють.
Редакція FoodOboz зібрала для вас інформацію і розповість, навіщо додавати у ранкову каву корицю.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fafe352a6feafbd778a6579413a2612d2.png)
Перш за все, мелена кориця здатна неабияк покращити смак кави. А саме, приглушити характерну гіркоту та надати приємного солоду напою.
По-друге, додавання кориці у каву може позитивно вплинути на самопочуття та здоров’я. Все тому, що спеція містить у собі цінні мінерали такі, як кальці, марганець, калій та залізо. Вони, своєю черго, покращують роботу мозку та підіймають настрій.
Окрім цього, кориця – це джерело унікальних речовин, які чинять антибактеріальну, протизапальну та противірусну дію.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ff321ef2ebf9b02da7e456321308dffe2.jpg)
Скільки додавати кориці у каву?
У цьому випадку все залежить від того, у якому вигляді ви додаєте корицю:
- У вигляді палички – можна використовувати цілу гілочку й додати її у процесі варіння напою.
- У вигляді шматочків – вистачить 2-4 штучки.
- У меленому вигляді – тут радять використовувати 1\4 ч. л. на 100 мл напою.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F4bb27d3563b6b5b7756c81f060ac71a5.jpg)
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
- Кава по-турецьки
- Кавовий лікер зі згущеним молоком і прянощами
- Гарячий шоколад з розчинною кавою

