Як зберегти природній зелений колір овочів: ділимось простим лайфхаком
Як зберегти природній зелений колір овочів: ділимось простим лайфхаком

Як зберегти природній зелений колір овочів: ділимось простим лайфхаком

Яскраві зелені овочі мають дуже привабливий вигляд. Але коли вони трохи довше лежать на відкритому повітрі, починають трохи втрачати забарвлення. На щастя, цю ситуацію можна попередити. 

Про те, як зберегти зелений колір овочів, розповіла спортивна дієтологиня Марина Піскун (maryna.piskun) в Instagram. Знадобиться вода з льодом. 

Як зберегти природній зелений колір овочів: ділимось простим лайфхаком

Як зберегти зелений колір спаржі, броколі, зеленого горошку і шпинату

1. Овоч промити, розділити на зручні частини.

2. У каструлі закип’ятити багато води і посолити (тепло пошириться швидше, і більше мінералів утримається в продукті).

Як зберегти природній зелений колір овочів: ділимось простим лайфхаком

3. Покласти овочі.

4. Не накривати кришкою (дайте волатильним кислотам, які вивільняться з частково порушених клітин, випаруватися наверх, а не скупчуватися всередині).

5. Тривалість і температура приготування овочів у киплячій воді (це те, що називають бланшуванням) залежить від виду продукту. Але має тривати не більш 5 хвилин з моменту після занурення овочів (далі хлорофіл починає руйнуватись). Оптимально 1–3 хвилини, щоб продукти втратили менше вітамінів.

Як зберегти природній зелений колір овочів: ділимось простим лайфхаком

6. Після приготування подавати овочі відразу або помістити у воду з льодом, щоб зупинити проведення тепла.

Як зберегти природній зелений колір овочів: ділимось простим лайфхаком

7. Спочатку краще полити олією, а потім вже приправити кислими інгредієнтами.

Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Соте з овочів 
  • Маринад для овочів гриль 
  • Маринад для овочів на мангалі 
Джерело матеріала
loader
loader