Не вписуються у наратив, – у Зеленського розкритикували "втому" від війни в західних ЗМІ
Не вписуються у наратив, – у Зеленського розкритикували "втому" від війни в західних ЗМІ

Не вписуються у наратив, – у Зеленського розкритикували "втому" від війни в західних ЗМІ

З критикою на адресу західних медіа виступив радник ОП Михайло Подоляк. Він навів перелік гучних новин про успіхи України, про які західні ЗМІ могли писати замість публікацій про "втому" від війни.

У Зеленського закликали оцінювати реальність адекватно

Подоляк навів такий перелік позитивних новин в Україні:

  • "Україна розблокувала небо над Кримом";
  • "Російському домінуванню в Чорному морі, схоже, приходить кінець з демілітаризацією Чорноморського флоту";
  • "ATACMS з касетними боєголовками становитимуть значну загрозу для російських військ на півдні України";
  • "Знищення літака на урядовому аеродромі під Москвою демонструє абсолютну беззахисність Росії перед обличчям бойовиків".

Кожна з цих новин була б гідна заголовків світових ЗМІ, але, на жаль, вони не вписуються в загальний редакційний наратив,
– наголосив радник ОП.

Як сказав Подоляк, західні ЗМІ надають перевагу таким новинам: "Захід втомився від України", "Захід тисне на Україну", "Захід не вірить в Україну".

"А тим часом українські захисники продовжують молоти російські війська, відстоюючи демократію і свободу, повертаючи безпеку і стабільність у наш світ. Тож, оцінюйте реальність адекватно та вірте в Україну", – резюмував Подоляк.

У СБУ розповіли про автора скандальної статті NYT

  • Росіяни 6 вересня завдали ракетного ударупо місту Костянтинівка. Ворог атакував Центральний ринок посеред дня, коли багато мирних жителів були у місті у власних справах.
  • Російські військові, ймовірно, обстріляли Костянтинівку з комплексу С-300.
  • Унаслідок російського теракту відомо про 44 постраждалих унаслідок атаки – 16 загинуло (1 дитина) та 28 травмовано. Серед потерпілих – рятувальник.
  • У NYT вийшов матеріал, де вони пишуть, що в Костянтинівці могла впасти українська ракета. Виявилося, що автор статті вже неодноразово намагався дискредитувати Україну.
  • Раніше автор з NYT писав, що ЗСУ нібито використовують касетні боєприпаси у населених пунктах, заявляв, що наші військові торгують танками та артилерією, а також звинувачував у марнотратстві американських волонтерів, які допомагають Україні.
Джерело матеріала
loader
loader