/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F56a251cca0c6897ad6d4d61ca7fffa4b.png)
Що таке хашлама і як правильно приготувати ситну та смачну страву: ділимося оригінальним рецептом
Хашлама – страва вірменської, грузинської кухні, для приготування якої використовується яловичина, жирна баранина, телятина та інше м'ясо, овочі і все це тушкується практично у власному соку, з додаванням невеликої кількості рідини, спецій та часнику.
Кулінарка Юлія поділилася в Instagram рецептом смачної та ситної страви зі свинини та овочів, зі спеціями та часником – хашлама.
Порада: страва не перемішується при приготуванні!
Інгредієнти:
- свинина (м'ясні ребра або вирізка, можна і те, і те) – 1,5 кг
- олія для смаження
- картопля – 6-7 шт.
- баклажани – 2 шт.
- солодкий перець – 3 шт.
- помідори – 5-6 шт.
- морква – 1-2 шт.
- цибуля – 2 шт.
- часник – 5-6 зуб.
- вода – 500 мл
- спеції: сіль, перець, улюблені – за смаком
Спосіб приготування:
1. М'ясо поріжте великими шматками. Сковороду розігрійте з невеликою кількістю олії. Викладіть м'ясо, посипте спеціями та підсмажте м'ясо до золотистості на сильному вогні. Вимкніть та відкладіть.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F17f235d82fd5c76ee8c52fc8e9638434.jpg)
2. М'ясо посоліть, викладіть зверху шаром цибулю, порізану грубими півкільцями. Далі шар моркви і часник, також нарізану великими шматочками, далі шар порізаної картоплі, посоліть, поперчіть. Далі шар крупно порізаного перцю, баклажанів, посоліть, поперчіть. Шар помідорів-чері, або можна порізати на 4 звичайні помідори. Влийте воду, накрийте кришкою і доведіть до кипіння, потім на маленькому вогні готуйте 2 години.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ffe1d7e190bb0516b7436c835001229ab.jpg)
3. Додайте тертий часник, акуратно перемішайте, зніміть з вогню та дайте настоятися 10 хвилин.
Подавайте з дрібно нарубаною зеленню!
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись з рецептами
- Овочеве рагу з м'ясом
- Ніжне мармурове м'ясо з гірчицею за 5 хвилин
- Тушковане м'ясо з капустою

