/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fff69550b34e044408c502fabedfd1190.jpg)
Тертий пиріг із грушею та халвою для тих, кого "накрив" осінній смуток: простий рецепт на вагу золота
Восени, коли настають дощі та холоди, так і хочеться засісти вдома з чимось смачненьким. Тертий пиріг із солодкою грушею та халвою – найкращий варіант для того, щоб нагодувати близьких і самому поласувати.
Практично всі терті пироги прості у приготуванні, і цей із грушею та халвою – не виняток. Продукти в рецепті теж йдуть найпростіші.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F80b9b5c08c8203b7984a1ec46dae7c11.jpg)
Інгредієнти для тіста:
- Маргарин - 200 г;
- Цукор - 1 склянка;
- Сода - 1/4 ч. л.
- Сіль — 1/2 ч. л.;
- Яйця - 2 шт.
- Борошно - 3 склянки;
Для начинки:
- Груші - 5-6 шт.;
- Халва — 200-250 р
Як приготувати:
Борошно просіюємо в миску, додаємо сіль, цукор, розпушувач і перемішуємо. Яйця вбиваємо в невелику мисочку, трохи збиваємо вилкою.
До борошна додати яйця та м'який маргарин, замішуємо тісто. 1/3 тіста прибираємо в холодильник. Решту тіста натираємо або просто викладаємо на дно форми, змащеною маргарином, рівним шаром. Розмір форми - 35см X 24см.
Груші очищаємо від шкірки, розрізаємо на 4 частини, видаляємо насіння і нарізаємо довільно невеликими шматочками.
Розкладаємо груші на тісто. Зверху посипаємо халвою. Розтираємо тісто, що залишилося. Відправляємо пиріг у розігріту до 200° духовку. Випікаємо до золотистої скоринки.
Також портал Знай.ua писав, що соковита та ситна вечеря на всю родину: як приготувати заливний пиріг з помідорами.

