Зеленський озвучив інтеграційну мету на цей рік
Зеленський озвучив інтеграційну мету на цей рік

Зеленський озвучив інтеграційну мету на цей рік

Зеленський озвучив інтеграційну мету на цей рік

На засіданні Ради ЄС обговорили питання євроінтеграції України.

Президент Володимир Зеленський розповів, які питання обговорювались під час засідання Ради у закордонних справах Євросоюзу, яке відбулось у Києві. Зеленський назвав цю зустріч продуктивною та змістовною, в інтересах усієї Європи.

Він додав, що на сьогоднішньому засіданні обговорили, зокрема, повноправне приєднання України до ЄС.

"Обʼєктивно наша країна є лідером у захисті саме тих основ, на яких тримається європейська єдність. Єдність сучасної Європи, що цінує свободу людей і рівність націй, цінує міжнародне право", - зауважив Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Він додав, що Україна прагне цього року вийти на рішення про початок переговорів щодо членства.

"І сьогодні я вкотре почув на зустрічах, на перемовинах, що це абсолютно можливо. Україна точно виконає свою частину роботи – сім рекомендацій Єврокомісії. І дуже важливо, щоб була аналогічна готовність до політичного рішення щодо України, щодо початку переговорів і з боку Європейського Союзу, усіх держав-членів".

Зеленський подякував партнерам за підтримку – військову та економічну, санкційну. Та зауважив що світ має щоразу потужно відповідати на кожну спробу Росії обійти санкційні режими та міжнародне право.

"Будь-які злочинці – і тим паче такі злочинці, як у Москві, – розуміють лише мову сили та невідворотності покарання", - підсумував Зеленський.

Зеленський озвучив інтеграційну мету на цей рік - Фото 1
Джерело матеріала
loader
loader