Санкції проти РФ. Зеленський дорікнув Євросоюзу
Санкції проти РФ. Зеленський дорікнув Євросоюзу

Санкції проти РФ. Зеленський дорікнув Євросоюзу

Пауза в узгодження 11 пакету санкцій ЄС проти РФ збільшує час російської агресії. Про це президент України Володимир Зеленський заявив на неформальній зустрічі глав МЗС Євросоюзу в Києві, пише Інтерфакс-Україна.

«Санкційного тиску на Росію явно замало. Це видно насамперед зі зростання кількості ударних дронів і авіаударів російських терористів. Потрібно більше спільної роботи проти будь-яких форм і схем обходу Росією санкцій», – сказав Зеленський.

За словами очільника України, «будь-яке постачання до Росії, яке дає їй змогу збільшувати військове виробництво, має припинитися».

«Це чіткий інтерес не тільки України, а й кожного у світі, хто хоче якнайшвидшого завершення цієї війни. І я дякую тим із вас, хто вже потужно допомагає нам у протидії обходу санкцій», – наголосив Зеленський.

Президент додав, що потрібно активізувати роботу і щодо нового санкційного пакета Євросоюзу, оскільки будь-які санкційні паузи збільшують час російської агресії, а пауза після 11-го санкційного пакета «вже занадто затягнулася».

«Наразі необхідні санкції проти російської атомної галузі – і за те, що Росія робить на Запорізькій атомній станції, і як безпечний крок проти використання сумнівних російських атомних технологій, сумнівних і з точки зору безпеки, і з політичної точки зору», – пояснив глава держави.

Крім того, Зеленський наголосив, що «необхідне й продовження санкційного тиску на інші сектори економіки держави-терориста, а також розширення санкцій проти Ірану в чутливих для нього галузях, зокрема імпорту обладнання та хімікатів».

«Кожен іранський ударний дрон, що б'є по європейських містах в Україні, це причина для санкційного тиску», – підсумував президент.

До слова, Європейський Союз готується до боротьби за те, що має бути включено до його 12-го пакету санкцій через війну Росії проти України. Новий пакет може з'явитися у першій половині жовтня або бути оголошений під час саміту ЄС-США, дату якого наразі не встановлено.

Джерело матеріала
loader
loader