/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F5681b076d134f740efb68bc422404b2c.jpg)
Оселедцева олія: як швидко приготувати дуже смачну намазку
Така олія може зберігатися в холодильнику, як і звичайна.
Масло зі смаком оселедця — цікавий варіант, щоб урізноманітнити звичний тост на сніданок або як перекус. Його дуже легко приготувати і можна зберігати в холодильнику як звичайну намазку. Як приготувати таке масло, розповіли в блозі "Кулінарія".
Оселедцева олія
Інгредієнти:
- оселедець слабосолоний – 1 шт;
- гірчиця – 1 ч. л;
- масло вершкове – 200 гр;
- лимонний сік – 1 ст. л;
- яйце – 1 шт;
- кріп свіжий – 1 пучок.
Спосіб приготування:
Рибу почистити, видалити голову, нутрощі, дуже ретельно прибрати всі кістки. Порізати її на шматочки. Яйце зварити круто, остудити, почистити від шкаралупи.
У чашу блендера покласти оселедець, варене яйце, вершкове масло, гірчицю, вичавити лимонний сік. Подрібнити всі інгредієнти до однорідної пастоподібної маси.
Додати в неї дрібно порубаний кріп і добре перемішати. Готову олію розкласти по чистих баночках і відправити в холодильник для застигання.
Раніше Фокус писав, як приготувати смачний оселедець у гірчичному соусі.

