Чи вистачить метро у містах? Зеленський попередив Європу про загрозу Росії у разі заморожування ситуації в Україні
Чи вистачить метро у містах? Зеленський попередив Європу про загрозу Росії у разі заморожування ситуації в Україні

Чи вистачить метро у містах? Зеленський попередив Європу про загрозу Росії у разі заморожування ситуації в Україні

Президент України Володимир Зеленський, звертаючись до лідерів у Гранаді, на саміті Європейської політичної спільноти сказав, що кожен із присутніх представляє Європу. Незважаючи на свої погляди та іноді різні думки з тих чи інших європейських питань, усі учасники – це і є Європа, і не лише географічно, а й історично з погляду моралі.

Про це пише "Хвиля" з посиланням на виступ президента.

Зеленський поділився поїздкою до Харківської області, де лише у самому місті живе щонайменше мільйон двісті тисяч людей. Через розташування біля кордону з РФ місто та область постійно тероризують рашисти.

"Відстань від міста до кордону з Росією менше 40 кілометрів, або менше 3 хвилин підльоту ракет С-300, якими російська армія тероризує Харків. Тисячі та тисячі об'єктів уже зруйновані такими ракетами! Будинки, школи, університети, електростанції, транспорт", - зазначив. він.

Зеленський розповів про те, що живе місто, незважаючи на терор держави-агресора, зокрема, як більшість дітей навчаються дистанційно або змушені проводити уроки у метро.

"Шкільні класи, які забезпечені всім необхідним для дітей: меблями, обладнанням, але в метро, ​​під землею. 2023 рік. І метро для міста-мільйонника – єдиний безпечний варіант зібрати дітей разом для навчання у школі. Ось що таке сусідство з Росією", - поділився він.

Президент наголосив, що Але це не лише українське сусідство з Росією. Різні країни Європи межують із терористичною державою, і фактично про всіх них російські пропагандисти та чиновники говорять як про наступні цілі своєї агресії.

"Мішені. Саме це слово", - наголосив президент.

Після цього Зеленський поставив страшне питання - чи вистачить в інших країнах станцій метро, ​​у разі агресії РФ щодо них?

"Чи достатньо у ваших містах станцій метро, ​​на яких можна було б організувати захищене шкільне навчання дітей, якщо загрози Росії будуть реалізовані? А вона готується їх реалізувати. Буду з вами відвертий, як і завжди. Зараз Росія розглядає різні сценарії на найближчі роки. Один із них особливо небезпечний", - наголосив він.

Глава держави пояснив, що якщо в цій агресії проти України буде якась пауза – будь-яке заморожування ситуації, то буде новий критичний момент.

"2028 рік. Якщо Росії дати адаптуватися зараз, до 2028 року Кремль зможе відновити розбитий нами військовий потенціал, і Росія матиме достатньо сили напасти на країни, що знаходяться у фокусі російської експансії", - попередив Зеленський.

Нагадуємо, що Зеленський в Іспанії розповів, як країни разом з Україною можуть завдати фундаментальної поразки РФ .

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader