Ці країни такі: Зеленський назвав, за кого візьметься Росія, якщо дати агресору адаптуватися
Ці країни такі: Зеленський назвав, за кого візьметься Росія, якщо дати агресору адаптуватися

Ці країни такі: Зеленський назвав, за кого візьметься Росія, якщо дати агресору адаптуватися

Якщо в цій агресії проти України буде якась пауза – будь-яке заморожування ситуації, то буде новий критичний момент. Якщо дати Росії адаптуватися зараз, до 2028 року Кремль зможе відновити розбитий нами військовий потенціал, і Росія матиме достатньо сили напасти на країни, що знаходяться у фокусі російської експансії.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на саміті Європейської політичної спільноти, 5 жовтня, пише "Хвиля".

Це, за словами Зеленського, точно країни Балтії та країни, на території яких присутні російські контингенти.

"Це чітка інформація від нашої розвідки. Росія шукає можливості заморозити ситуацію та адаптуватися, робить висновки зі своїх помилок та готується йти далі", - попередив він.

Президент додав, що найбільш небезпечний ворог зробив висновки та підготувався до наступного удару на основі цих висновків. Москва чітко окреслює свою амбіцію: захопити більше імперського простору для себе та не дозволити Європі бути простором вільних націй та дієвих демократій, зламати європейську єдність. І війна є базовим інструментом Росії.

Зеленський нагадав про спроби держави-агресора розпалювати війну та утримувати контроль у Молдові, Грузії, інших частинах Кавказу.

"Десятиліттями Росія намагалася розпалюванням війни та заморожуванням війни тримати контроль над сусідами. Росія завдала біль Молдові, намагалася розчавити та розділити Грузію, дестабілізувати інші частини Кавказу, душить Білорусь, намагається вирвати шматки з тіла України", - зазначив він.

Український лідер додав, що кожна нація, проти якої так чи інакше працює Росія, кожна держава, яка постраждала від російського втручання чи вторгнення, – усі мають триматися в особливій єдності, триматися разом у особливій співпраці та особливих відносинах з рештою у Євросоюзі.

"Нам потрібен такий формат підтримки націй, чиє життя Росія вже намагалася зруйнувати. Всі ці країни потребують економічної підтримки, всі ці країни потребують гарантій безпеки, щоб у Росії не було і спокуси спробувати зламати їх суверенітет ще коли-небудь. Потрібний чіткий сигнал : жодного шансу Росії", - сказав президент.

Нагадуємо, що Зеленський на саміті також пояснив, як Україні та країнам ЄС завдати фундаментальної поразки РФ.

Зеленський на прикладі Харкова та області описав майбутнє європейських країн, якщо Росія реалізує свої плани .

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader