Зеленський прибув до Іспанії на саміт Європейської політичної спільноти
Зеленський прибув до Іспанії на саміт Європейської політичної спільноти

Зеленський прибув до Іспанії на саміт Європейської політичної спільноти

Володимир Зеленський прибув до Іспанії для участі у саміті Європейської політичної спільноти. Про це президент України повідомив уранці 5 жовтня у соціальній мережі X (раніше Twitter).

- Я прибув до Гранади, Іспанія, щоб взяти участь у саміті Європейського політичного співтовариства, — написав він.

У своєму телеграм-каналі Зеленський розповів, що візьме участь у саміті та проведе двосторонні зустрічі. Серед основних тем для обговорення президент назвав посилення протиповітряної оборони України та безпекову ситуацію у Чорному морі.

- Ми будемо приділяти особливу увагу Чорноморському регіону, а також нашим спільним зусиллям для зміцнення глобальної продовольчої безпеки та свободи судноплавства. Головним пріоритетом України, особливо з наближенням зими, є посилення протиповітряної оборони. Ми вже заклали основу для нових угод з партнерами і очікуємо на їх затвердження та реалізацію, — заявив він.

4 жовтня президент Азербайджану Ільхам Алієв відмовився їхати до Іспанії, де в рамках саміту Європейського політичного співтовариства мала відбутися зустріч у п'ятисторонньому форматі за участю прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна, голови Європейської ради Шарля Мішеля, президента Франції Еммануеля Макрона та канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Теги за темою
Володимир Зеленський Євросоюз Європа Іспанія
Джерело матеріала
loader
loader