Маринований халапеньйо на зиму: як правильно приготувати гострий перець
Маринований халапеньйо на зиму: як правильно приготувати гострий перець

Маринований халапеньйо на зиму: як правильно приготувати гострий перець

Перець халапеньо – дуже смачний і дуже гострий сорт перцю чилі. Варто відзначити, що в порівнянні з іншими різновидами перцю чилі халапеньо вважається помірно гострим. Цей перець збирають і використовують для приготування страв у зеленому вигляді, в деяких випадках йому дають дозріти і стати червоним, жовтим або помаранчевим. Перець використовують для приготування соусів, салатів, ще його можна маринувати.

Як смачно замаринувати гострий перець

Кулінарка Віта поділилася в Instagram рецептом маринованого халапеньо з оцтом, цукром та сіллю.

Рецепт перцю

Інгредієнти:

На 1 кг перцю халапеньо або іншого гострого перцю

Маринад:

  • вода – 1 л
  • оцет 9% – 200 мл
  • сіль – 50 г
  • цукор – 40 г

Спосіб приготування:

1. Перець помийте, поріжте кільцями.

Перець з насінням

2. Маринад: у каструлю налийте воду, оцет, сіль, цукор. Коли закипить, додайте порізаний перець. Коли знову закипить, накрийте кришкою та вимкніть плиту. Зачекайте 10 хвилин.

Маринад для приготування перцю

3. Дістаньте перець з маринаду і покладіть у банку, а маринад знову закип'ятіть і залийте в банки з перцем. Закрутіть кришкою, охолодіть. Зберігайте у холодильнику.

Готовий маринований перець

Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Перець фарширований морквою
  • Перець фарширований рисом
  • Перець фарширований м'ясом та рисом
Джерело матеріала
loader
loader