"Незворотна шкода ворогу": Лукашенко погрожує за рік озброїтися для сучасної війни
"Незворотна шкода ворогу": Лукашенко погрожує за рік озброїтися для сучасної війни

"Незворотна шкода ворогу": Лукашенко погрожує за рік озброїтися для сучасної війни

За словами Олександра Лукашенка, білоруська армія матиме все необхідне в повному обсязі: зв'язок, розвідка, безпілотники, ударні зокрема й активний захист.

Політик Олександр Лукашенко заявив, що приблизно через рік країна матиме всі необхідні ресурси для успішного ведення сучасної військової діяльності. Про це Лукашенко повідомив під час поїздки в Брестську область, передає видання Белта.

"Досвід сучасної війни повністю нами засвоєний. До середини майбутнього року ми матимемо все в повному обсязі, що нам необхідно: зв'язок, розвідка, безпілотники, ударні зокрема, активний захист. Але, обороняючись, ми це робитимемо активно. Щоб у будь-який момент перейти в наступ, якщо буде необхідність", — заявив політик.

Одночасно з цим Лукашенко наголосив на можливості застосування ядерної зброї з метою нанесення "незворотних збитків" ворогові.

"Ми не говоримо про потужнішу зброю, яка сьогодні в нас є, для того, щоб показати свою міць і завдати противнику неприйнятної шкоди. Ми не будемо купувати тисячі танків, але у нас завжди є можливість завдати незворотної шкоди. Тобто, перш ніж нападати на Білорусь, він подумає, що відповідь буде такою, що для них неприйнятна", — додав він.

Нагадаємо, 25 серпня Лукашенко заявив, що "Вагнер" продовжить жити в Білорусі. Білоруський політик уточнив, що ядро "вагнерівців" залишається на території Білорусі, а тримати іншу частину бійців немає жодної необхідності.

Раніше Олександр Лукашенко заявив, що не вірить у причетність президента РФ Володимира Путіна до загибелі керівника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. За його словами, він ніколи не гарантував безпеку Пригожину.

Теги за темою
війна Олександр Лукашенко Армія
Джерело матеріала
loader