Білий дім почав планувати зустріч Байдена із Сі Цзіньпіном – WP
Білий дім почав планувати зустріч Байдена із Сі Цзіньпіном – WP

Білий дім почав планувати зустріч Байдена із Сі Цзіньпіном – WP

Білий дім розпочав розроблення плану зустрічі в Сан-Франциско президента США Джо Байдена з китайським лідером Сі Цзіньпіном. Зустріч планується на листопад.

Про це повідомляє американське видання Washington Post із посиланням на високопоставлених представників Білого дому.

У спробі налагодити нові відносини з Китаєм чотири високопосадовці адміністрації Байдена останніми місяцями відвідали Пекін, серед них: держсекретар Антоні Блінкен, міністерка фінансів Джанет Єллен, міністерка торгівлі Джина Раймондо та посланник із питань клімату Джон Керрі.

Зараз дивляться

Однак контакти між вищими американськими військовими чиновниками та їхніми колегами в Пекіні залишаються замороженими, хоча американці неодноразово намагалися домовитися про зустріч.

У березні Сі Цзіньпін звинуватив Вашингтон у придушенні Китаю з метою уповільнення його розвитку. А минулого місяця Міністерство державної безпеки КНР у соцмережі опублікувало допис, у якому йшлося, що перспективи зустрічі Сі та Байдена залежатимуть від достатньої щирості Сполучених Штатів.

Раніше Джо Байден говорив, що Китай відчуває реальні економічні труднощі і називав Сі диктатором.

Проте на пресконференції в червні Байден неодноразово давав зрозуміти, що розраховує на зустріч із лідером КНР – коли-небудь у майбутньому, у найближчій перспективі.

Джерело матеріала
loader