Росія рік тому почала масовані обстріли енергетики України: названо найгірший сценарій на цю зиму
Росія рік тому почала масовані обстріли енергетики України: названо найгірший сценарій на цю зиму

Росія рік тому почала масовані обстріли енергетики України: названо найгірший сценарій на цю зиму

Минулого року, 10 жовтня, енергетична інфраструктура України стала основним обʼєктом масованих атак ракетами і БпЛА країни-терористки Росії на весь осінньо-зимовий період. Магістральні мережі компанії "Укренерго" вже готові передавати зимові збільшені обсяги електроенергії.

"Але країна-терорист нікуди не зникла. Тож вибудували споруди фізичного захисту енергообʼєктів - вперше у світі. Підготовили й схеми резервного живлення та варіанти подолання можливих наслідків – також вперше в світі. Тим часом Сили Оборони посилювали ППО – цього сезону її щільність буде значно вища. Нас часто питають "який найгірший сценарій ви розглядаєте". Ми готувалися до всіх сценаріїв", – йдеться в заяві "Укренерго" 10 жовтня.

У компанії додали, що найгірший ймовірний варіант – це повтор минулорічних атак країни-агресорки. "Але ворог, який не може здолати ЗСУ, й тому атакує цивільну інфраструктуру, не застане нас зненацька", – йдеться в заяві.

Раніше міністр енергетики України Герман Галущенко закликав українців запасатись генераторами на зиму. Зі свого боку, він додав, що енергетики робитимуть все для того, щоб ця техніка не знадобилася.

"Якщо є можливість, підсилюйте автономне функціонування, зробіть це. А ми зі свого боку разом з нашою ППО будемо робити все, щоб ця техніка вам не знадобилась", – заявив глава міністерства.

Як писав раніше OBOZREVATEL, експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук розповів, що наразі в світі не існує повноцінної активної технології, що дозволяє накопичувати та зберігати електроенергію у величезних батареях, аби в разі блекаутів подавати її людям.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader