Війна в Ізраїлі: Байден зробив попередження іншим країнам
Війна в Ізраїлі: Байден зробив попередження іншим країнам

Війна в Ізраїлі: Байден зробив попередження іншим країнам

Сполучені Штати Америки виступатимуть єдиним фронтом у підтримці народу Ізраїлю, заявив президент Джо Байден.

У своєму зверненні американський лідер сказав, що провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, в якій пообіцяв йому, що відповідь США буде "рішучою та швидкою".

ХАМАС не відстоює право палестинського народу на гідність і самовизначення, а використовує мирних палестинців в якості живого щита, додав він. "Ізраїль, як і будь-яка інша країна світу, має право - більше того, зобов'язаний - відповісти на ці злісні напади", - цитує Байдена The Guardian.

Комада Байдена знаходиться в "майже постійному зв'язку" з ізраїльськими партнерами, також він провів переговори з лідерами Франції, Німеччини, Італії та Великобританії, щоб скоординувати єдину відповідь.

"Дозвольте мені ще раз сказати: будь-яка країна, будь-яка організація, будь-хто, хто думає скористатися ситуацією, - не робіть цього. Наші серця можуть бути розбиті, але наша рішучість ясна", - підкреслив він.

Він зазначив, що під час нападу ХАМАС на Ізраїль "на цей світ обрушилося чисте зло без домішок". В результаті нападів ХАМАСу загинуло 1000 людей, у тому числі щонайменше 14 американців. Також адміністрації Байдена відомо, що громадяни США перебувають у полоні у бойовиків.

"У цей момент ми повинні бути гранично ясні. Ми підтримуємо Ізраїль. Ми підтримуємо Ізраїль і зробимо так, щоб Ізраїль мав усе необхідне для захисту своїх громадян, щоб відповісти на цей напад. Тероризму немає виправдання", - підкреслив він.

Допомога США Ізраїлю: що відомо

У перший же день війни Байден виступав із заявою, в якій пообіцяв не залишатися осторонь і подбати про те, щоб Ізраїль отримав необхідну допомогу.

Незабаром глава Пентагону Ллойд Остін розпорядився перекинути американський авіаносець USS Gerald R. Ford, крейсер класу Ticonderoga USS Normandy і кілька есмінців до узбережжя Ізраїлю.

Також повідомлялося, що військова допомога Ізраїлю вже відправлена. За даними ЗМІ, йдеться про засоби протиповітряної оборони та боєприпаси.

Теги за темою
США Ізраїль
Джерело матеріала
loader