Сливи - популярний фрукт, який має безліч корисних властивостей, але за певних обставин може становити серйозну загрозу організму. Про це розповіла дієтологиня Світлана Фус на своїй сторінці у соцмережі instagram.
У сливах є багато важливих вітамінів та різних мікроелементів, які необхідні організму. Однак фрукт може бути небезпечним, якщо його вживати у надмірних кількостях.
Дієтологиня радить з'їдати на день не більше 3-4 слив, а якщо є схильність до діареї – не більше 2 штук. Якщо з'їдати більше, то є ризик зіткнутися з неприємними наслідками.
"Непомірне вживання сливи становить небезпеку навіть для здорової людини. Нерідко відзначають діарею, підвищення кислотності у шлунку, появу печії", - попередила дієтологиня.
Сливи не радять їсти натще. Ідеальний варіант – поєднувати з різноманітними кашами. Фрукт може бути чудовим десертом після основного прийому їжі на другий сніданок або після обіду.
Кому протипоказані сливи:
- людям, які страждають на цукровий діабет і ожирінням;
- людям із гастритом, у період загострення з підвищеним рівнем кислотності;
- мамам, що годують - сливи можуть стати причиною коліків і діареї у немовлят.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.