"Наближаються холоди": міністр Угорщини поїхав до Москви просити про газ
"Наближаються холоди": міністр Угорщини поїхав до Москви просити про газ

"Наближаються холоди": міністр Угорщини поїхав до Москви просити про газ

Глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто під гаслом про "зміцнення енергетичної безпеки" країни поїхав до РФ, щоб знову просити Путіна про газ.

У серпні стало відомо про намір країни імпортувати російський газ через нитки газопроводу "Турецький потік". Своє прибуття до Москви головний дипломат Угорщини підтвердив у Facebook увечері, 12 жовтня. 

Там же він і вказав мету візиту:

"Наближаються холоди, енергетична безпека знову в центрі уваги".

Очікується, що в Москві Сійярто проведе зустріч з віце-прем'єром РФ з питань енергетики Олександром Новаком.

Це вже п'ятий за рахунком візит чиновника до Москви з моменту початку "великої" війни військ РФ з Україною, пише PAP. При цьому Сійярто все ще утримується від дипломатичного візиту до Києва й від зустрічі з українським лідером Володимиром Зеленським.  

Угорщина збільшить транзит газу з РФ в обхід Україні

Раніше міністр закордонних справ та торгівлі Угорщини Петер Сійярто заявив про намір імпортувати російський газ через потужності "Турецького потоку" у разі, якщо газ перестане йти через Україну. Про це чиновник заявив в середині серпня.

Слідом його підтримала ще одна неофіційна союзниця Росії - Сербія. За словами Сійярто, президент сербської держави Александер Вучич особисто пообіцяв главі уряду Угорщини Віктору Орбану допомогти збільшити транзит газу з Росії. При цьому країни звинуватили Україну в тому, що вона прагне розірвати транзитну угоду про постачання російського газу. 

Теги за темою
Новини України газ Угорщина Москва
Джерело матеріала
loader
loader