Байден запросив у Конгресу 105 мільярдів доларів на допомогу Україні та Ізраїлю
Байден запросив у Конгресу 105 мільярдів доларів на допомогу Україні та Ізраїлю

Байден запросив у Конгресу 105 мільярдів доларів на допомогу Україні та Ізраїлю

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден запросив до Конгресу узгодження бюджету для допомоги Україні та Ізраїлю. Про це повідомляє Білий дім.

– Після жахливого терористичного нападу ХАМАС президент Байден посилив заходи безпеки, розвідки та дипломатичної підтримки народу Ізраїлю. Цей додатковий запит продовжуватиме надавати необхідну допомогу Ізраїлю у сфері безпеки, підтримувати зусилля Ізраїлю щодо звільнення заручників та надавати гуманітарну допомогу цивільним особам, які постраждали від війни в Ізраїлі та в секторі Газа. Підтримка Сполученими Штатами Ізраїлю відбувається в той же час, коли незаконна війна Володимира Путіна проти народу України триває вже 600-й день. Дії адміністрації Байдена-Харріса дозволили народу України захистити свою країну від жорстокого та неспровокованого вторгнення та повернути територію, захоплену російськими військами, звільнивши українське громадянське населення від російської окупації. Додатковий запит адміністрації надасть необхідну підготовку, обладнання та зброю, необхідні для того, щоб допомогти Україні захистити та повернути свою суверенну територію, а також захистити український народ від російської агресії, - пояснили у Білому домі.

За інформацією телеканалу CNBC, найбільший запит президента Джо Байдена у цьому пакеті – понад 61 мільярд доларів – передбачений для України. Байден також закликав виділити додатково 14,3 мільярда доларів для Ізраїлю, ще 2 мільярди доларів для безпеки Тайваню та Індо-Тихоокеанського регіону та трохи більше 9 мільярдів доларів на гуманітарну допомогу.

Раніше Байден під час спеціального звернення до американського народу заявив, що світ переживає переломний момент, відбувається битва між світовими демократіями та автократіями. Він порівняв події в Ізраїлі із 20 місяцями війни в Україні. Лідер США наголосив, що підтримка обох країн "життєво важлива для національної безпеки Америки". Так, пояснив Байден, військова допомога Україні допомагає створити робочі місця в Америці.

Теги за темою
Джо Байден
Джерело матеріала
loader