/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F13f2635546856203c6b55842ce2f041c.jpg)
Як правильно запікати страви в рукаві: розповідаємо про нюанси
Страви, запечені в духовці, завжди корисніші за смажені. Дуже вдалою ідеєю буде використати рукав для запікання, щоб продукти зберігали гарний смак і обмінювались соками. Але такий спосіб приготування потребує певних правил.
Редакція FoodOboz розповість, як правильно запікати страви в рукаві. Наступні правила прості, але їх варто дотримуватись.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F88b9f19576cb677aa48ef9266cc95c7f.jpg)
1. Разом з м'ясом та рибою можна класти в рукав також і овочі. Продукти можна порізати, або ж готувати цілими.
2. Коли ви покладете їжу всередину – зробіть проколи в рукаві, щоб випустити повітря. Якщо це не зробити – рукав надується в процесі приготування.
3. Пам'ятайте про те, що овочі та м'ясо мають різний час запікання. Птиця запікається від 30 хвилин, якщо мова йде про свинину – це від 40 хвилин до 2 годин. Цілі овочі для салатів потрібно запікати близько години.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F116140fc3df6eafe4ef3e7f6a60e1ed3.jpg)
4. Буде дуже смачно, якщо під час запікання на продуктах утвориться золотиста скоринка. Для цього в кінці приготування розріжте рукав і на деякий час залиште страву в духовці.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Фарширована качка в рукаві
- Курка в рукаві шматочками
- Курка з картоплею в рукаві

