"Ніхто не змушує Угорщину бути членом ЄС": Боррель жорстко відповів на слова Орбана
"Ніхто не змушує Угорщину бути членом ЄС": Боррель жорстко відповів на слова Орбана

"Ніхто не змушує Угорщину бути членом ЄС": Боррель жорстко відповів на слова Орбана

Високий представник Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель відреагував на скандальну заяву прем'єра Угорщини Віктора Орбана – той порівняв членство свої країни в ЄС із радянською окупацією. Тепер йому нагадали, що Угорщину ніхто не змушує бути членом цього союзу.

Про це голова дипломатії ЄС сказав під час конференції "Європа та мир". Він зазначив, що Угорщина дійсно знає, що таке окупація, ще з радянських часів, однак її членство в Євросоюзі зовсім на це не схоже.

"Чесно кажучи, я не бачу жодної подібності між радянською окупацією Будапешта і тим, що відбувається в Берлемоні (штаб-квартира Єврокомісії в Брюсселі – Ред.). Я не бачив жодного танка там. Ніхто не зобов'язує Угорщину бути членом ЄС", – наголосив Боррель.

Нагадаємо, що Орбан зробив свою скандальну заяву про членство в ЄС та окупацію СРСР під час виступу, присвяченому роковинам угорської антирадянської революції 1956 року, у понеділок, 23 жовтня.

Політик звинуватив ЄС у тому, що він нібито хоче позбавити Угорщину її ідентичності шляхом нав'язування моделі ліберальної демократії.

Як повідомляв OBOZ.UA, президент Росії Володимир Путін провів у Пекіні зустріч із прем'єром Угорщини Віктором Орбаном. Під час неї Орбан наголосив на тому, що Угорщина та Росія, попри так звану спеціальну військову операцію та санкції, продовжують розвивати взаємовідносини.

Нагадаємо, що раніше угорський премʼєр знову заявив, що Україна не зможе виграти війну. Він вважає, що армія російських окупантів має всі переваги, щоб досягти свого.

А тепер Угорщина заблокувала військову допомогу Україні на 500 млн євро. В Будапешті озвучили нову вимогу на адресу Києва.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader