Незвичайний і смачний пиріг на Хелловін: шалений рецепт з простих продуктів
Незвичайний і смачний пиріг на Хелловін: шалений рецепт з простих продуктів

Незвичайний і смачний пиріг на Хелловін: шалений рецепт з простих продуктів

Хелловін в 2023 році відзначається у вівторок, 31 жовтня.

Рецептів страв на Хелловін величезна кількість і один з найзнаменитіших з них – рецепт гарбузового пирога.

Про нього, верніше про одну з його версій, і розповіли на каналі "Симфонія смаку".

Для приготування гарбузового пирога на Хелловін за цим рецептом знадобляться такі інгредієнти:

260 г борошна, 160 г холодного вершкового масла, 30 г цукру, 70-80 мл холодної води, 1/3 ч.л. солі.

Також необхідні 400 г пюре з гарбуза, 150 г згущеного молока, 2 великі яйця, 50 г цукру, 1 ч. л. Кориці, 0,5 ч. л. імбиру, 0,5 ч. л. мускатного горіха, 70 г волоських горіхів.

Розрізаємо гарбуз, видаляємо м'якоть та насіння, розрізаємо на частини та кладемо на деко. Запікаємо в духовці при температурі 200. Необхідно, щоб гарбуз став м'яким, тому час запікання залежить від розмірів гарбуза.

Щоб гарбуз не пригорів, на етапі запікання можна накрити його в духовці фольгою.

А доки гарбуз запікається, засипаємо в чашу борошно, цукор, сіль. Ріжемо кубиками холодну вершкове масло і додаємо в борошно. Перетираємо все до однорідної маси – краще зробити руками. Додаємо холодну воду – можна частинами. Вимішуємо тісто. Кладемо тісто в пакет і відправляємо його в холодильник.

А тим часом дістаємо з духовки гарбуз. Чистимо від шкірки і кладемо у глибоку тарілку.

Дістаємо з холодильника тісто. Посипаємо пергаментний папір невеликою кількістю борошна та викладаємо на нього тісто. Розгортаємо і кладемо у форму так, щоб було з бортиками.

Далі готуємо начинку – у глибоку тарілку з м'якоттю гарбуза виливаємо згущене молоко, корицю, імбир.

Далі беремо яйця та відокремлюємо жовтки від білків і засипаємо цукор – половину порції цукру в білки, другу половину – у жовтки. Збиваємо білки міксером, а потім також міксером збиваємо жовтки.

Повертаємося до тарілки з м'якоттю гарбуза та згущеним молоком – збиваємо масу блендером. Додаємо до цього пюре спочатку жовтки, перемішуємо, а потім збиті білки. Акуратно перемішуємо масу, що вийшла.

Подрібнюємо волоські горіхи.

Далі посипаємо дно тіста у формі горішками, заливаємо зверху начинкою та відправляємо в духовку, розігріту до температури 180 приблизно на 40 хвилин.

Найкраще випікати в режимі «Нижнє нагрівання». Якщо такої можливості немає - можна накрити пиріг фольгою в момент приготування, коли помітите, що може пригоріти.

Все, гарбузовий пиріг з горіхами на Хелловін готовий! Перед подачею на стіл пиріг можна посипати цукровою пудрою для краси.

Останні новини України:

Ольга Сумська показала, як без борошна та цукру спекти незвичайний пиріг.

Ольга Полякова видала секрет ідеального тесту для піци.

Також нагадаємо, що Оля Полякова розповіла простий рецепт найкрутішого сніданку.

Джерело матеріала
loader
loader