Нафта продовжує дешевшати попри загрозу ескалації конфлікту на Близькому Сході
Нафта продовжує дешевшати попри загрозу ескалації конфлікту на Близькому Сході

Нафта продовжує дешевшати попри загрозу ескалації конфлікту на Близькому Сході

Незважаючи на розширення Ізраїлем масштабу наземних бойових дій на території сектору Газа, нафта марки Brent впала у ціні до $89,27 за барель, повідомляє enkorr.ua.

На 7:15 за київським часом грудневі ф'ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $1,21 (1,34%), до $89,27 за барель. Натомість, у п'ятницю нафта марки Brent здорожчала на $2,55 (2,9%), до $90,48 за барель.

Грудневі ф'ючерси на американську WTI на цей час дешевшали на Нью-Йоркській товарній біржі NYMEX на $1,3 (1,52%), до $84,24 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $2,33 (2,8%), до $85,54 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent здешевшала на 1,8%, WTI – на 2,9%.

"Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху оголосив у вихідні, що ухвалено рішення перейти до другого етапу операції проти ХАМАС, в якому буде задіяно більше військовослужбовців безпосередньо в секторі Газа. Раніше Армія оборони Ізраїлю провела кілька рейдів у сектор", - повідомляє видання.

Так, за словами керуючого партнера SPI Asset Management Стівена Іннеса, ціни на нафту опускаються, оскільки Ізраїль, здається, ставиться до ситуації з обережністю, і це дає надію на те, що найгірший сценарій конфлікту не матеріалізується.

Найбільші побоювання інвесторів викликає можливість прямого включення Ірану в конфлікт між Ізраїлем і ХАМАС. Посилення санкцій проти іранської нафти може призвести до скорочення пропозиції сировини на ринку на 1 млн барелів на добу.

Вплив нападу на Ізраїль на світові ціни нафти

Агресія ХАМАС проти Ізраїлюспровокувала хвилювання на ринку нафти. Щонайменш, вже 9 жовтня, через два дні після атаки палестинського угрупування на Ізраїль, світові ціни на нафту зросли на 5%.

Вже 10 жовтня стало відомо, що напад ХАМАС на Ізраїль посилив волатильність ціни на нафту. Все через потенційні загрози ескалації конфлікту на Близькому Сході. 

Тоді, нафта марки Brent з розрахунками в грудні впала на 0,5% до – 87,68 доларів за барель.

Теги за темою
Ізраїль нафта
Джерело матеріала
loader