Здоров'я серця може серйозно погіршитися, якщо у раціоні людини будуть продукти, які завдають шкоди цьому органу.
Від деяких продуктів варто відмовитися або споживати їх у дуже помірних кількостях, щоб підтримувати серце у хорошому стані, розповіла доктор Росмі Барріос express.co.uk.
"Є кілька продуктів, які я б настійно не радила, рекомендувала б споживати лише в дуже помірних кількостях, щоб підтримувати здоров’я серця", - зазначила лікар.
Доктор додала, що йдеться про такі продукти:
- трансжири (можуть закласти фундамент для "поганого" холестерину та ішемічної хвороби серця);
- насичені жири (здатні підвищити рівень холестерину та сприяти розвитку атеросклерозу);
- додаваний цукор;
- надлишок натрію (призводить до затримки води, а це підвищує артеріальний тиск і створює навантаження на серце).
"Щоб зменшити споживання насичених жирів, вибирайте нежирні джерела білка, такі як птиця без шкіри, риба та бобові", - зазначила експерт.
Що шкідливо для серця - ось про що писали раніше
Фахівець Центру серцево-судинних захворювань у Барселоні Пабло Канепа попереджав, що найбільш небажаний для серця молочний продукт - це масло. Крім того, експерт зазначав, що серцю шкодять алкоголь, газовані солодкі напої та енергетики.
Раніше вчені також попереджали, що велика кількість цукру може стати причиною виникнення серцево-судинних захворювань.