На Вінниччині кількість хворих на вірусний гепатит А зросла до 231
На Вінниччині кількість хворих на вірусний гепатит А зросла до 231

На Вінниччині кількість хворих на вірусний гепатит А зросла до 231

На Вінниччині станом на вечір 30 жовтня кількість хворих на вірусний гепатит А зросла до 231. У лікарнях області розгорнули майже 500 ліжок з можливістю повністю ізолювати хворих.

Про це повідомляє ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб», передає Укрінформ.

Зазначається, що станом на 18.00 минулої доби зафіксовано вже 231 випадок захворювання на вірусний гепатит А, в тому числі 19 – за минулу добу. Із них лабораторно підтверджені 189 випадків, 144 людини перебувають на стаціонарному лікуванні. Серед захворілих – 25 учнів та восьмеро студентів, серед працівників закладів освіти зафіксовано 12 випадків вірусного гепатиту А.

Поодинокі випадки захворювання, окрім Вінниці, зареєстрували і в інших територіальних громадах області. Хворих на гепатит А виявили у Могилеві-Подільському, Хмільнику, Калинівці, Гайсині та Козятині.

Згідно з повідомленням, пацієнти перебувають у інфекційних відділеннях медичних закладів громад. Стан усіх хворих оцінюється як середнього ступеня важкості.

Як зазначили у Вінницькій ОВА, у лікарнях області розгорнули майже 500 ліжок з можливістю повністю ізолювати хворого. Мобільні бригади медиків оперативно виїжджають на проведення вакцинації.

Також проводиться дослідження питної води з водопроводів, криниць, акваматів. Зокрема, перевіряють харчові продукти з ринків та тимчасово обмежили продаж на них товарів домашнього виробництва.

В освітніх закладах Вінниці наразі продовжується дистанційне навчання. Це ж стосується і позашкільного навчання, спортивних та мистецьких гуртків.

Як повідомлялось, упродовж минулих вихідних у Вінниці працювала команда МОЗ на чолі з головним державним санітарним лікарем Ігорем Кузіним. Відпрацьовували усі можливі причини спалаху вірусного гепатиту А на Вінниччині. На підставі проведених епідрозслідувань визначили щонайменше чотири можливих фактори, які вказують на джерело інфекції.

24 жовтня у Вінниці зафіксували спалах вірусного гепатиту А в одному із районів міста.

25 жовтня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визнала спалах захворювання на вірусний гепатит А надзвичайною ситуацією.

Теги за темою
Хвороба
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader