/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F439%2Fee09cd5fce35ed7e8275a4ccdbd240ae.jpg)
Протеїн при схудненні. Експерт пояснив, чи потрібен він чи ні
Протеїн при схудненні.
Експерт пояснив, чи потрібен він чи ні.
Протеїн у порошку – це суха речовина з високою концентрацією білка.
Дуже багато тренерів радять його своїм клієнтам.
Але чи це потрібно?.
На це питання відповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на публікацію у Facebook тренера зі Львова Віктора Мандзяка.
Чи потрібний протеїн при схудненні?.
Віктор ще раз нагадав, що при схудненні слід вживати 1,5 г білка на кілограм бажаної маси тіла.
Він зазначив, що якщо вибирати між шматком м’яса та протеїном, то потрібно обирати перше.
За його словами, одне з основних завдань при схудненні – це обдурити організм, тобто дати йому мало калорій, але так, щоб він цього не зрозумів.
"І тут у нас цілий арсенал засобів: фізична активність, продукти з високим індексом ситості, високе дозування білка у раціоні", – повідомив експерт.
Чим більше часу калорії проводять у ротовій порожнині перед тим, як відправитися в шлунок, тим меншою кількістю їжі наїдається людина.
Наприклад, м’ясо треба довго жувати, а протеїновий коктейль зі склянки дуже швидко потрапляє у шлунок і не дає такого насичення.
"Коли їжа потрапляє в порожній і зморщений, як морда бульдога, шлунок, він розтягується, і через блукаючий нерв мозок отримує про це звістку, розуміючи, що підписник поїв, і його можна робити ситим.
Як довго? Поки шлунок не опуститься і знову не перетвориться на "бульдогову морду".
Так от, рідка їжа знаходиться в шлунку менше, ніж жорстка", – розповів Мандзяк.
Тренер підбив підсумки й повідомив, що хоч білок дуже ситний, але форма, в якій ми його споживаємо, може робити його ще ситнішим, якщо це тверда їжа, і менш ситним, якщо це рідкий коктейль.
Протеїнові коктейлі підходять тим, у кого слабкий апетит або для набору маси.
Раніше ми повідомляли, як після 40 років не набрати вагу.
Також ми писали, що таке Гарвардська тарілка та які продукти до неї входять.

