![Хоч і смердить, але корисно: що буде, якщо восени їсти часник щодня – колеги переживуть аромат](https://thumbor.my.ua/2wmqm241pIsiS-rQye06zkt3BNM=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F5d49400060e4c7358decba221d02af89.jpg)
Хоч і смердить, але корисно: що буде, якщо восени їсти часник щодня – колеги переживуть аромат
Часник – це одне з джерел вітамінів та мікроелементів. Йому приписують здатність підвищувати імунітет і навіть лікувати від різноманітних захворювань.
Говорять, що часник потрібно їсти для профілактики хвороб. Особливо ця властивість овоча актуальна зараз, восени, коли вирує гриї і коронавірус.
![Хоч і смердить, але корисно: що буде, якщо восени їсти часник щодня – колеги переживуть аромат - Фото 1](https://thumbor.my.ua/ix2E8fTrTsspGbYDa-_VbMS2SGA=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F761dd46d1474b299a9812e1cef6c8844.jpg)
Часник є далеким родичем цибулі, він належить до роду трав'янистих рослин. Зелене пір'я часнику можна маринувати та вживати у сирому вигляді. Цибулини діляться на зубки, які використовуються в їжу в сирому вигляді або як приправу. Доведено вченими, що у часнику справді багато корисних речовин – калій, магній, натрій, фосфор, хлор, залізо, йод, селен, цинк, мідь, вітаміни групи В, вітамін С, К, РР, ніацин. Також у складі часнику було виявлено аліцин, який є сильним антисептиком та антиоксидантом. Він дає цій рослині різкий запах та гострий смак.
![Хоч і смердить, але корисно: що буде, якщо восени їсти часник щодня – колеги переживуть аромат - Фото 2](https://thumbor.my.ua/u85l8HJcsvxFG15hfYkXaECKsIM=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fd5dae70382726ccb5d6b5b24367d4005.jpg)
До корисних якостей трав'янистої рослини можна віднести:
- здатність покращувати травлення – допомагає впоратися з тяжкою та жирною їжею;
- скорочує накопичення шкідливого холестерину у кровоносних судинах;
- є відмінним протитромбозним засобом;
- використовується для лікування та профілактики атеросклерозу;
- запобігає розмноженню патогенних мікроорганізмів в організмі людини.
Завдяки багатому складу мікроелементів та корисних речовин часник допомагає боротися з простудними захворюваннями, підвищує потенцію і навіть посилює імунітет, позбавляє організм від бактеріального зараження та надає інший позитивний вплив на організм.
![Часник, фото blognews](https://thumbor.my.ua/CcvK65BtrZclXDGwB-NqsBwSUHw=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F47d762de947f282e668829c45a98f6d1.jpg)
Раніше ми повідомляли, що набагато корисніше м'якоті та соку цитрусу: українцям назвали чудотворні властивості шкірки лимона.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)