Хоч і смердить, але корисно: що буде, якщо восени їсти часник щодня – колеги переживуть аромат
Хоч і смердить, але корисно: що буде, якщо восени їсти часник щодня – колеги переживуть аромат

Хоч і смердить, але корисно: що буде, якщо восени їсти часник щодня – колеги переживуть аромат

Часник – це одне з джерел вітамінів та мікроелементів. Йому приписують здатність підвищувати імунітет і навіть лікувати від різноманітних захворювань.

Говорять, що часник потрібно їсти для профілактики хвороб. Особливо ця властивість овоча актуальна зараз, восени, коли вирує гриї і коронавірус.

Хоч і смердить, але корисно: що буде, якщо восени їсти часник щодня – колеги переживуть аромат - Фото 1

Часник є далеким родичем цибулі, він належить до роду трав'янистих рослин. Зелене пір'я часнику можна маринувати та вживати у сирому вигляді. Цибулини діляться на зубки, які використовуються в їжу в сирому вигляді або як приправу. Доведено вченими, що у часнику справді багато корисних речовин – калій, магній, натрій, фосфор, хлор, залізо, йод, селен, цинк, мідь, вітаміни групи В, вітамін С, К, РР, ніацин. Також у складі часнику було виявлено аліцин, який є сильним антисептиком та антиоксидантом. Він дає цій рослині різкий запах та гострий смак.

Хоч і смердить, але корисно: що буде, якщо восени їсти часник щодня – колеги переживуть аромат - Фото 2
Корисні властивості часнику Фото: скріншот

До корисних якостей трав'янистої рослини можна віднести:

  • здатність покращувати травлення – допомагає впоратися з тяжкою та жирною їжею;
  • скорочує накопичення шкідливого холестерину у кровоносних судинах;
  • є відмінним протитромбозним засобом;
  • використовується для лікування та профілактики атеросклерозу;
  • запобігає розмноженню патогенних мікроорганізмів в організмі людини.

Завдяки багатому складу мікроелементів та корисних речовин часник допомагає боротися з простудними захворюваннями, підвищує потенцію і навіть посилює імунітет, позбавляє організм від бактеріального зараження та надає інший позитивний вплив на організм.

Часник, фото blognews
Часник, фото blognews

Раніше ми повідомляли, що набагато корисніше м'якоті та соку цитрусу: українцям назвали чудотворні властивості шкірки лимона.

Джерело матеріала
loader
loader