Пентагон повідомив цілі США на Близькому Сході
Пентагон повідомив цілі США на Близькому Сході

Пентагон повідомив цілі США на Близькому Сході

Пентагон повідомив цілі США на Близькому Сході

Штати посилили свою військову присутність поблизу Ізраїлю.

Міністерство оборони США наразі має чотири напрямки діяльності на Близькому Сході. Серед них – захист своїх громадян та недопущення втручання інших країн у війну Ізраїлю проти бойовиків ХАМАС.

Про це під час брифінгу заявив прессекретар Пентагону Патрік Райдер.

Зокрема Сполучені Штати мають на меті:

  • захистити американські сили і громадян в регіоні,
  • надати допомогу в галузі безпеки Ізраїлю, який захищається від подальших терористичних атак з боку ХАМАС,
  • координувати з ізраїльтянами звільнення заручників, яких утримує ХАМАС,
  • посилити військову присутність у всьому регіоні для стримування будь-яких державних чи недержавних структур від ескалації за межами Гази.

«Посилення військової присутності включає розгортання авіаносних ударних груп USS Gerald R. Ford і USS Dwight D. Eisenhower, які наразі перебувають у зоні відповідальності Центрального командування США, а також підводного човна класу «Огайо», - розповів Райдер.

Він додав, що протягом останніх тижнів іранські маріонеткові групи атакували американські війська на авіабазі в Аль-Асад у Іраку та Аль-Танф у Сирії. За його словами, внаслідок атак безпілотниками та ракетами травми отримали десятки військових.

Нагадаємо, пропалестинські демонстранти заблокували транспортний корабель Cape Orlando Резервного флоту національної оборони США, який пришвартований в порту Окленда. Вони стверджували, що судно має переправити американську допомогу в Ізраїль. Також протестанти скандували лозунги, у яких звинувачували президента Джо Байдена в геноциді.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader