На Донеччині затримали російську агентку, яка "зливала" окупантам позиції ЗСУ біля Бахмута
На Донеччині затримали російську агентку, яка "зливала" окупантам позиції ЗСУ біля Бахмута

На Донеччині затримали російську агентку, яка "зливала" окупантам позиції ЗСУ біля Бахмута

Контррозвідка СБУ викрила ще одну інформаторку спецслужб РФ поблизу передової на Донеччині. Жінка збирала розвіддані про дислокацію та переміщення українських військ в районі Бахмута. Також вона намагалась встановити координати вогневих позицій ствольної та реактивної артилерії ЗСУ, у тому числі артсистем HIMARS, повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, зловмисниця проводила розвідувальну діяльність у себе вдома - в районі міста Костянтинівка. Її цікавили напрямки польотів бойової авіації та маршрути руху важкої бронетехніки українських захисників. Ворожа агентка виходила на місцевість та спостерігала за переміщенням військової техніки ЗСУ, а також випитувала потрібні відомості у знайомих під виглядом побутових розмов. Отриману інформацію вона «зливала» до чотирьох Телеграм-каналів, які були створені російськими спецслужбами для відслідковування локацій Сил оборони України.

Співробітники СБУ затримали фігурантку вдома. У неї вилучили мобільний телефон, який вона використовувала для передачі розвідвідомостей агресору. Як встановило слідство, жінка підписалась на ворожі інтернет-ресурси ще на початку цього року та згодом почала публікувати там свої дописи з орієнтовними геолокаціями ЗСУ на території регіону.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану). Наразі вона перебуває під вартою. Триває розслідування. Зловмисниці загрожує до восьми років тюрми.

https://t.me/SBUkr/10284

Фото: t.me/SBUkr/10284

 

Теги за темою
СБУ
Джерело матеріала
loader
loader