Українцям спростили оформлення субсидії на комуналку через Дію: що змінилося
Українцям спростили оформлення субсидії на комуналку через Дію: що змінилося

Українцям спростили оформлення субсидії на комуналку через Дію: що змінилося

Віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що оформлення субсидій на комунальні послуги через портал Дія спростять.

Як передає "Хвиля", про це він повідомив у Telegram.

Так, українці можуть приєднатися до тестування послуги.

"Незабаром запустимо на порталі Дія вдосконалену послугу з оформлення житлової субсидії. Чи зможете утричі швидше подавати заяву про отримання допомоги від держави, призначеної для оплати комуналки", - зазначив Федоров.

На даний момент, щоб подати заявку на отримання субсидії, потрібно заповнити розширену форму на 21 пункт. Незабаром цей сервіс буде мати лише 7 кроків. А ось сама процедура займатиме до 10 хвилин.

Субсидія в Україні / Фото: KP.UA
Субсидія в Україні / Фото: KP.UA

Для того, щоб приєднатися до бета-тестування послуги, потрібно заповнити форму у чат-боті "Запис на бета-тестування Дії".

Оформити субсидію через "Дію" можна так:

Авторизуватись на порталі diia.gov.ua. (це можна зробити за допомогою електронного підпису або BankID);

Вибираємо в меню "Послуги" розділ "Пенсії, пільги та допомогу";

Далі вибираємо пункт "Заява на субсидію".

У заяві необхідно вказати адресу, за якою хочете отримати субсидію; та вказати, чи маєте заборгованість за комунальні послуги. Після чого необхідно вибрати, на які саме ЖКП необхідна пільга (можна вибрати декілька).

Потім слід зазначити номер особового рахунку та назву організації, яка надає послугу, є лічильники, а також інформацію про доходи всіх членів домогосподарства, які фактично проживають за вказаною адресою, крім тих, інформація про які є у держреєстрах.

Крім того, за потреби доведеться завантажити документи для додаткової інформації. Це може бути довідка про доходи, договір оренди квартири або, наприклад, документи, що підтверджують перебування особи у складних обставинах тощо.

Раніше українцям розповіли, які пільги на оплату комуналки належать вдові загиблого військовослужбовця.

Джерело матеріала
loader
loader