Трамп розглядає на посаду свого віцепрезидента антиукраїнського пропагандиста
Трамп розглядає на посаду свого віцепрезидента антиукраїнського пропагандиста

Трамп розглядає на посаду свого віцепрезидента антиукраїнського пропагандиста

Колишній президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив, що розглядає антиукраїнського телеведучого Такера Карлсона як потенційного партнера на виборах у 2024 році.

Про це заявив сам 45-й президент США, виступаючи на Шоу Клея Тревіса і Бака Секстона цього тижня.

– Мені дуже подобається Такер; думаю, я б розглянув його кандидатуру. Думаю, я б сказав, що так, тому що у нього відмінний здоровий глузд, – сказав Трамп.

Також Трамп пояснив, чим він мотивує свій вибір.

Зараз дивляться

– Знаєте, коли кажуть, що ви, хлопці, консерватори, або я консерватор – це не тому, що ми консерватори, у нас є здоровий глузд. Ми хочемо мати безпечні кордони. Ми хочемо мати стіну, тому що стіни працюють, – сказав він.

Що відомо про Такера Карлсона

Такер Карлсон раніше був ведучим на республіканському телеканалі Fox News. Навесні 2023 року Карлсон був звільнений з Fox News, через кілька днів після того, як телеканал погодився виплатити компанії Dominion Voting Systems $787 млн, щоб врегулювати позови про наклеп у позасудовому порядку.

Після звільнення з Fox News ведучий запустив серію відеороликів на платформі X, раніше відомій як Twitter, і залишається за контрактом з Fox.

У своїх виступах він часто критикує Україну, транслює російські пропагандистські наративи та звинувачує президента України Володимира Зеленського майже у всьому, у чому його звинувачувала російська пропаганда.

Примітно, що Такера Карлсона неодноразово репостив на свою сторінку власник соцмережі X та мільярдер Ілон Маск.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Такер та Трамп

У ніч перших республіканських президентських праймеріз у серпні 2023 року Карлсон провів розлоге інтерв’ю з Трампом у своїй програмі на X.

В останні місяці колишній президент дедалі більше критикував Fox і його корпоративну власність, і, як повідомляється, був засмучений рішенням телеканалу зняти Карлсона з ефіру на початку цього року.

У рамках судового процесу з Dominion було оприлюднено безліч внутрішніх повідомлень від провідних ведучих Fox, включно з Карлсоном, в яких вони критикують Трампа і виливають холодну воду на його неправдиві заяви про нечесні вибори 2020 року.

– Я пристрасно ненавиджу його, – написав Карлсон про Трампа в одному з широко розголошених текстових повідомлень.

В інших повідомленнях Карлсон використовував образливі вислови на адресу жінок-керівників телеканалу Fox, а також, як правило, расистські висловлювання, коли описував свої почуття з приводу нападу прихильників Трампа на Капітолій 6 січня 2021 року.

Карлсон, колись найрейтинговіший ведучий кабельних новин, неодноразово відкидав питання про те, чи розглядає він можливість балотуватися в президенти самостійно.

На сьогодні Трамп з великим відривом лідирує на праймеріз Республіканської партії 2024 року.

Теги за темою
США Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader