Байден і Сі Цзінпін зустрінуться у США 15 листопада – Білий дім
Байден і Сі Цзінпін зустрінуться у США 15 листопада – Білий дім

Байден і Сі Цзінпін зустрінуться у США 15 листопада – Білий дім

У Сполучених Штатах підтвердили зустріч американського президента Джо Байдена з лідером Китаю Сі Цзіньпіном уже цього місяця.

Відповідне повідомлення розміщено на сайті Білого дому.

– 15 листопада президент Байден зустрінеться з головою Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпіном. Лідери обговорять питання двосторонніх відносин між США та КНР, незмінну важливість підтримання відкритих ліній зв’язку, а також низку регіональних і глобальних проблем, – ідеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що за підсумками останньої зустрічі, що відбулася в листопаді 2022 р. на острові Балі, що в Індонезії,, лідери також обговорять, як США та КНР можуть і надалі відповідально управляти конкуренцією та співпрацювати там, де інтереси Америки та Китаю збігаються, зокрема, у розв’язанні транснаціональних проблем, що зачіпають міжнародне співтовариство.

Зараз дивляться

Що передувало

Раніше в пресі з’являлися повідомлення, що американський президент і глава КНР планують провести особисту зустріч.

Очікується, що це станеться під час форуму Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва, який відбувається в Сан-Франциско 11-17 листопада.

З боку Китаю також лунали повідомлення, що офіційний Пекін готовий до перемовин із Вашингтоном щодо співпраці заради миру людства.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
США Китай Джо Байден
Джерело матеріала
loader
loader