Британка домоглася компенсації в 1 млн фунтів стерлінгів за лікарську недбалість
Британка домоглася компенсації в 1 млн фунтів стерлінгів за лікарську недбалість

Британка домоглася компенсації в 1 млн фунтів стерлінгів за лікарську недбалість

59-річна мешканка Великої Британії Іветт Грінуей-Менсфілд отримала щонайменше 1 млн фунтів стерлінгів компенсації за шкоду, заподіяну її здоров’ю в університетській клініці Ковентрі.

Повідомляється, що жінка, яка перенесла травматичні ускладнення через вагінальний сітчастий імплантат, отримала від Національної служби охорони здоров’я рекордну компенсацію.

Симптоми випадіння матки

Грінуей-Менсфілд вперше відвідала свого терапевта 2009 року після того, як у неї з’явився дискомфорт у нижній частині живота і прискорене сечовипускання.

Зараз дивляться

Зазначається, що симптоми були пов’язані з випаданням матки, і консультант-гінеколог рекомендував вагінальну гістеректомію зі встановленням сітчастого імплантату трансвагінальної стрічки (TVT).

Спочатку здавалося, що операція пройшла успішно, але 2017 року під час робочої поїздки до Нової Зеландії в неї почалися болі та кровотеча.

Біль посилився, але жінці сказали, що очевидного медичного рішення немає. У лютому 2020 року сітку видалили і зараз Іветт страждає від нетримання сечі та калу, а також хронічного болю.

Лікарі змінили текст угоди

Під час розгляду було встановлено, що форма згоди Грінуей-Менсфілд на процедури була змінена після того, як вона її підписала.

Лікарняна версія включала цистоскопію і додаткові ризики, зокрема невдачу, ерозію, біль, гіперактивний сечовий міхур і тромбоз глибоких вен. Їх не було в оригінальній копії Грінуей-Менсфілд, яку вона зберегла.

Також з’ясувалося, що операція була проведена до того, як були вивчені інші варіанти, такі як фізіотерапія і тренування сечового міхура.

Біль на все життя

Як зазначили адвокати Іветт, жодна сума грошей не може повністю компенсувати їй той біль, якого вона зазнала і продовжуватиме зазнавати, а також довічний догляд, який їй знадобиться. І все це пов’язано з тим, що їй взагалі не потрібна була сітка.

Представники клініки висловили сподівання, що угода дасть змогу Грінуей-Менсфілд задовольнити свої поточні потреби в догляді та гарантуватиме безпеку їй та її сім’ї в майбутньому.

Теги за темою
Великобританія Суд
Джерело матеріала
loader