Шмигаль назвав стратегічні цілі щодо реформування системи шкільного харчування
Шмигаль назвав стратегічні цілі щодо реформування системи шкільного харчування

Шмигаль назвав стратегічні цілі щодо реформування системи шкільного харчування

У межах реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року уряд має чотири стратегічні цілі.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання щодо реформування системи шкільного харчування за участю першої леді Олени Зеленської, передає Укрінформ із посиланням на Фейсбук глави уряду.

"Сьогодні з першою леді України Оленою Зеленською провели засідання щодо реформування системи шкільного харчування, під час якого була представлена ухвалена урядом Стратегія на період до 2027 року. У межах її реалізації зараз маємо чотири стратегічні цілі", - зазначив Прем'єр-міністр.

За його словами, перше - це забезпечити фінансовий ресурс. Йдеться про активну участь громад у фінансуванні та допомогу держави у вигляді субвенцій. Зокрема, зауважив Шмигаль, у державному бюджеті на 2024 рік передбачено 1,5 млрд грн на модернізацію шкільних їдалень.

Друга мета Стратегії - це відновлення харчоблоків у школах з використанням новітніх технологій та принципів системи управління безпечністю харчування.

Ще однією метою, за словами Шмигаля, є забезпечення громад та шкіл кадрами для організації харчування. "Ключовими тут будуть конкурентна зарплата, державне замовлення, підвищення кваліфікації, цифровізація", - зауважив він.

Зрештою, четвертою пріоритетною метою Стратегії є впровадження якісного меню та стимулювання свідомого вибору дітьми продуктів, корисних для здоров’я.

"Наша мета — забезпечити різноманітне, збалансоване і якісне харчування в школах і дошкільних закладах. Закликаю всіх відповідальних включатися в роботу, зокрема громади, адже від них залежатиме виконання практичних кроків", - наголосив очільник уряду.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня Кабінет міністрів затвердив Стратегію реформування системи шкільного харчування на 2023-2027 роки.

Вона має стати дорожньою картою реалізації реформи для всіх її учасників – від центральних органів виконавчої влади до представників органів місцевого самоврядування. Громади на її основі можуть розробити власні стратегії для змін на місцях.

Реформа шкільного харчування стартувала в Україні у 2020 році. Започаткована вона з ініціативи дружини Президента Олени Зеленської.

На оновлене шкільне меню заклади загальної середньої освіти перейшли з 1 січня 2022 року.

Джерело матеріала
loader
loader