У Палаті представників ухвалили нове фінансування, Байден готовий підписати
У Палаті представників ухвалили нове фінансування, Байден готовий підписати

У Палаті представників ухвалили нове фінансування, Байден готовий підписати

Палата представників США ухвалила законопроєкт спікера Майка Джонсона про тимчасове фінансування уряду, щоб запобігти шатдауну.

Про це повідомляє CNN.

Законопроєкт був прийнятий на двопартійній основі 336 голосами проти 95, причому 209 голосів належали демократам.

Зараз дивляться

Двоступеневий план продовжує фінансування до 19 січня для пріоритетних сфер, включаючи військове будівництво, справи ветеранів, транспорт, житлове будівництво та Міністерство енергетики. Інші потреби – все, що не охоплено першим кроком – буде фінансуватися до 2 лютого.

Це тимчасове фінансування, як і попереднє, не передбачає додаткової допомоги для Ізраїлю чи України.

Далі цей законопроект має схвалити Сенат. Після документ піде на підпис президенту США Джо Байдену. Очікується, що Сенат розгляне тимчасовий бюджет наприкінці тижня.

Байден готовий підписати законопроєкт

Представник Білого дому повідомив, що президент Джо Байден готовий підписати схвалений Палатою представників законопроект про фінансування уряду, якщо він буде прийнятий Сенатом.

– Якщо він пройде Сенат, президент підпише цю постійну резолюцію, яка підтримує поточний рівень фінансування і не містить шкідливих політичних поправок, – сказав чиновник.

Окрім нагальної боротьби за державне фінансування, посадовець також закликав республіканців у Палаті представників відмовитися від “екстремальних, партійних законопроектів про асигнування” і працювати з демократами над законопроектами про асигнування на весь рік.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Урядовець також закликав Конгрес ухвалити фінансування для Ізраїлю, України та безпеки кордонів.

Раніше радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що відсутність нового пакета допомоги для України вже впливає на здатність США допомагати.

Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader
loader