ЗМІ: Сербія відмовилася передавати Україні екс-генерала СБУ Наумова
ЗМІ: Сербія відмовилася передавати Україні екс-генерала СБУ Наумова

ЗМІ: Сербія відмовилася передавати Україні екс-генерала СБУ Наумова

Екс-генерал СБУ Андрій Наумов, який перебуває в Сербії, може в грудні вийти з-під варти. Влада цієї країни відмовилася його екстрадувати до України, де він є фігурантом кількох кримінальних справ. Про це пише BBC News Україна.

– Сербський суд відмовився видавати Андрія Наумова Україні та відправив на рік у в'язницю за відмивання грошей. З огляду на те, що екс-чиновник СБУ вже перебуває у слідчому ізоляторі більше року – це покарання він практично відбув і скоро вийде на волю. Це може статися вже на початку грудня, пише видання.

Андрій Наумов очолював Головне управління внутрішньої безпеки СБУ з літа 2019 року до липня 2021 року. Усього за кілька годин до початку масштабного вторгнення російських військ у ніч на 24 лютого він покинув Україну. Для втечі екс-чиновник використав кілька мікроавтобусів, перевантажених готівкою та коштовностями, включаючи діаманти.

31 березня 2022 року президент Володимир Зеленський оголосив про позбавлення його звання, а в ГБР почали розслідувати справу щодо здійснення ним державної зради.

Після втечі з країни він ховався в Німеччині до свого арешту в Сербії, де його, затримали з незадекларованою готівкою. Сербський суд відмовився видавати Україні та відправив у в'язницю за відмивання грошей. У Сербії судовий процес над Наумовим тривав понад рік.

Теги за темою
СБУ Суд
Джерело матеріала
loader
loader