Удар по Селидовому і Запорізькому району, оборонна співпраця з Італією: головні новини 15 листопада
Удар по Селидовому і Запорізькому району, оборонна співпраця з Італією: головні новини 15 листопада

Удар по Селидовому і Запорізькому району, оборонна співпраця з Італією: головні новини 15 листопада

Російська армія завдала ракетного удару по Селидовому Донецької області, внаслідок чого є загиблі та постраждалі.

У Запорізькій області РФ атакувала цивільну інфраструктуру, внаслідок чого від поранень померли два рятувальники, ще троє працівників ДСНС поранені.

Окупанти тримають оборону попри те, що рух Сил оборони України невідворотний. За словами речниці ОК Південь, РФ не може вирахувати, з якого саме напрямку чекати небезпеки, і застосовує важку артилерію, РСЗВ, тактичну авіацію на Херсонщині.

Зараз дивляться

Головні новини України та світу за добу 15 листопада 2023 року – читайте у матеріалі на сайті Факти ICTV.

  • Ракетний удар РФ по Селидовому
  • Повернення українських дітей
  • Атака РФ по Запорізькій області
  • Ситуація у Херсонській області
  • Розкрадання 43 млн грн Міноборони
  • Наміри ЄС заборонити експорт до РФ деталей для дронів
  • Оборонна співпраця з Італією та гарантії безпеки
  • Відкриття справи проти Фаріон

Ракетний удар РФ по Селидовому

По місту Селидове Покровського району на Донеччині російська армія завдала ракетного удару. Внаслідок атаки зруйновано під’їзд чотириповерхового житлового будинку.

Через обстріл Селидового загинуло дві особи, яких дістали з-під завалів будівлі. Попередньо, ще одна людина може перебувати під завалами, повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Селидове

Фото: МВС

Повернення українських дітей

Херсонська ОВА повідомила, що вдалося повернути шістьох дітей на підконтрольну територію України. Серед них – двоє сиріт.

За інформацією військової адміністрації, діти разом з родинами перебувають у безпечному місці. На них очікує робота з лікарями та психологами.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Атака РФ по Запорізькій області

Кількість загиблих внаслідок ракетних ударів по Запорізькому району збільшилася до двох осіб. Обидва – рятувальники ДСНС, які після першого удару прибули ліквідовувати наслідки влучання. Чоловікам було 31 та 34 роки.

У Запорізькій ОВА повідомлялося ще про сімох поранених осіб, з яких двоє – жінки. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено будинки, автомобілі та господарчі споруди, які розташовані поруч з місцем атаки.

Ситуація у Херсонській області

Сили оборони України на Херсонському напрямку просять про інформаційну тишу, щоб потім відзвітувати про великі успіхи, заявила речниця Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк.

– Відтискання з нашого боку відбувається на лінії від 3 до 8 км на всьому узбережжі від урізу води, лінія фронту дуже рухлива. Очевидно, що ворога це притискає. Поки що ми просимо інформаційної тиші з тим, щоб запрацювала наша запланована сентенція, яка дозволить потім відзвітувати про великі успіхи, – наголосила речниця ОК Південь.

Розкрадання 43 млн грн Міноборони

У Греції затримали громадянина України, якого підозрюють у незаконному заволодінні бюджетними коштами у розмірі 43 млн грн, за запитом Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, директор ТОВ у змові з іншими особами привласнив кошти, які компанія отримала як передоплату за договорами з Міноборони України на закупівлю товарів військового призначення.

Українцю повідомили про підозру в заволодінні чужим майном шляхом зловживання посадовою особою службовим становищем і розпорядження майном, одержаним злочинним шляхом в особливо великому розмірі організованою групою (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 ККУ).

Що сталося в Україні та світі: головні новини за 15 листопада 2023

Фото: Pixabay

Наміри ЄС заборонити експорт до РФ деталей для дронів

Європейський Союз має наміри заборонити експорт верстатів і деталей озброєння, які Росія використовує для виробництва, щоб вести війну проти України.

У 12 пакеті санкцій Євросоюзу пропонують заборонити експорт алмазів і посилити контроль за дотриманням верхньої межі ціни на російську нафту.

Оборонна співпраця з Італією та гарантії безпеки

Президент Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні домовилися розпочати роботу над двосторонніми гарантіями безпеки в реалізації Вільнюської декларації G7.

За словами глави держави, вони обговорили оборонну співпрацю України та Італії, а також необхідність прискорення ухвалення 12 пакету санкцій Європейського Союзу проти країни-агресора Росії.

Відкриття справи проти Фаріон

У Службі безпеки України заявили про відкриття кримінального провадження проти звільненої викладачки Національного університету Львівська політехніка та колишнього народного депутата Ірини Фаріон, яка відзначилася скандальними заявами та розкриттям проукраїнського студента в окупованому Криму.

За інформацією СБУ, вже призначено низку експертиз щодо її висловлювань та публікацій. Проти Фаріон відкрито провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу.

Серед них – порушення рівноправності громадян, образа честі й гідності військовослужбовця, порушення таємниці листування та недоторканості приватного життя.

Теги за темою
Збройні сили України Донецька область Італія
Джерело матеріала
loader
loader