Блекаут на ЗАЕС та обстріл Хмельниччини, Херсону: головні новини 16 листопада
Блекаут на ЗАЕС та обстріл Хмельниччини, Херсону: головні новини 16 листопада

Блекаут на ЗАЕС та обстріл Хмельниччини, Херсону: головні новини 16 листопада

Росія не полишає ведення агресивних дій проти України, так протягом дня ворог атакував Херсон та область, а також запустив на Хмельницьку область дрони. Крім того, внаслідок дій окупантів була знеструмлена Запорізька АЕС.

Однак Україна продовжує відтісняти загарбників та вже змогла перехопити у РФ ініціативу в Чорному морі.

Що відбулося в Україні та світі за добу 16 листопада 2023 року – читайте у матеріалі на сайті Факти ICTV.

Зараз дивляться
  • Атака РФ Херсону та області
  • Обстріл Хмельниччини
  • Збільшення жертв у Селидове
  • Блекаут на ЗАЕС
  • Заяви Зеленського
  • Розвиток подій на кордоні з Польщею

Атака РФ Херсону та області

Херсонської області, внаслідок чого одна людина загинула, ще четверо – поранені. У результаті атаки також пошкоджено житлові будинки та продуктовий магазин.

– Знищено й обʼєкт критичної інфраструктури. Нині Білозерка й навколишні села – без електропостачання, – йдеться у повідомленні.

Що сталося в Україні та світі: головні новини за 16 листопада 2023

Крім того, ввечері російська армія накриває масованим вогнем Херсон, внаслідок чого вже відомо про трьох постраждалих. Серед них 15-річна дівчина та її 52-річна родичка.

Обстріл Хмельниччини

Уранці 16 листопада – уламки одного з них пошкодили вантажівку та продовольчі склади. Водій вантажного автомобіля дістав незначні тілесні ушкодження.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

На території продовольчих складів уламки пошкодили дах, вікна майстерні та триповерхової будівлі, сім ємностей для зберігання рослинної олії.

Збільшення жертв у Селидове

Удень 16 листопада з-під завалів частково зруйнованої ракетним ударом чотириповерхівки в Селидовому Донецької області

Селидове

Фото: МВС

Блекаут на ЗАЕС

На захопленій Запорізькій атомній електростанції через некомпетентні дії окупантів та працівників Росатома Знеструмлення відбулося 14 листопада на шостому енергоблоці.

Дизель-генератори та системи безпеки, що запустились через частковий блекаут, працювали 1,5 години.

– У цей час окупаційне керівництво станції з’ясовувало причини знеструмлення та вирішувало, що робити з наслідками, які зумовили їхні некомпетентні дії, – зазначають в Енергоатомі.

Заяви Зеленського

Президент України Володимир Зеленський під час свого відеозвернення наголосив, що , але трьом регіонам потрібно більше систем.

– Такі міста, як Харків, такі регіони, як Донеччина й Запоріжжя, потребують більше систем, більше безпеки. Це завдання є в усіх наших дипломатів, у всієї нашої держави. Я дякую всім, хто ефективний у цьому, – додав Зеленський.

Також під час онлайн-виступу на саміті Парламентської асамблеї організації Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС) заявив, що Україна змогла перехопити у РФ ініціативу в Чорному морі.

– Ми змогли перехопити в Росії ініціативу в Чорному морі та створили такі безпекові умови, які змушують агресора тікати зі східної частини акваторії та намагатися сховати військові кораблі. Вперше у світі саме на Чорному морі почав діяти флот морських дронів, – наголосив він.

Розвиток подій на кордоні з Польщею

Польща не погодила пропозиції України з приводу ситуації зі Сторони продовжують пошук рішень, які б дозволили вирішити це питання.

.

За словами чиновника з Єврокомісії, польська влада зобов’язана за законодавством ЄС забезпечити вільний рух вантажівок із України через так звані коридори солідарності.

Офіційних коментарів щодо заходів, які можуть вжити проти польської влади, немає, оскільки переговори з Польщею та Україною тривають.

Теги за темою
Херсон
Джерело матеріала
loader
loader