Франція домовляється з Швейцарією про реекспорт зброї в Україну
Франція домовляється з Швейцарією про реекспорт зброї в Україну

Франція домовляється з Швейцарією про реекспорт зброї в Україну

Про це повідомляє Укрінформ. 

"Я поважаю нейтральний статус Швейцарії та водночас її чітку дипломатичну позицію підтримки України. Щодо тих дебатів, які існують, то мова йде не про експорт, а саме про реекспорт, і Франція відкрита для такої співпраці", - заявив президент Франції Емманюель Макрон під час візиту в Швейцарію. 

Французький президент додав, що оптимістично налаштований щодо переговорів, які тривають та які дозволять водночас поєднати нейтральність Швейцаріїі її здатність реекспортувати.

"Наша підтримка спільна України це необхідність і геополітичний принцип. Вона не повинна слабшати, попри інші конфлікти, зокрема на Близькому Сході. Як ми вже давно визнали, Росія не повинна перемогти в цій війні" - сказав Макрон і сподівається, що Швейцарія активізує свою співпрацю з НАТО в галузі оборони.

"Я вірю в європейський суверенітет. Ми не можемо говорити про Європу чи відповідати на її виклики, якщо дозволимо їй залежати від інших", - підсумував глава Франції.

Днямий Макрон заявив, що вирішальним місяцем для Збройних сил України буде грудень цього року, адже Київ щосили намагається деокупувати свої території в контрнаступальних операціях.

 

Теги за темою
Франція Швейцарія
Джерело матеріала
loader
loader