"Путін і ХАМАС переслідують одну мету": Байден зробив заяву щодо підтримки України
"Путін і ХАМАС переслідують одну мету": Байден зробив заяву щодо підтримки України

"Путін і ХАМАС переслідують одну мету": Байден зробив заяву щодо підтримки України

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден поставив в один ряд цілі війни президента Російської Федерації Володимира Путіна проти України та терористів ХАМАС у війні проти Ізраїля. Про це Байден написав у своїй статті для видання The Washington Post.

Президент США вважає, що російський диктатор Володимир Путін і терористи ХАМАС мають однакову мету, бо воюють заради того, аби стерти з карти світу сусідні демократії – Україну та Ізраїль.

"Путін і ХАМАС одночасно сподіваються зруйнувати більш ширшу регіональну стабільність і інтеграцію та скористатися перевагою від подальшого безладу. Америка не може і не дозволить цьому статися. Це в інтересах нашої національної безпеки – і для блага усього світу", – наголосив Байден.

Американський лідер запевняє, що Сполучені Штати об'єднають союзників і партнерів для протидії агресорам і з тією метою, аби добитися поступу на шляху до більш світлого і мирного майбутнього. Він переконує, що якщо США відійдуть від поточних викликів сьогодення, то небезпека конфліктів може розповсюдитись, а витрати для їх урегулювання лише зростатимуть.

"Це переконання – основа для мого підходу з надання підтримки народу України, оскільки українці продовжують захищати свою свободу від жорстокої війни Путіна", – наголосив Байден.

Також президент США згадав про досвід двох світових воєн минулого століття, що "коли агресія у Європі залишається без відповіді, криза не згасає сама по собі".

"Це напряму залучає Америку. Саме через це наша відданість Україні сьогодні – це інвестиція в нашу власну безпеку. Це унеможливлює ширший конфлікт завтра", – наголошує Байден.

"Ми утримуємо американські війська подалі від війни шляхом підтримки мужніх українців, які обороняють свою свободу і рідну землю. Ми даємо їм зброю і економічну підтримку для зупинки прагнень Путіна до завоювання, поки конфлікт не розповсюдився ширше", – відзначив Байден.

Підтримка України з боку США

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня у США розпочався новий фінансовий рік, але Конгрес не зміг вчасно ухвалити бюджет країни, оскільки на тлі фактичного старту президентських передвиборчих перегонів внутрішньополітична криза стала гострішою – деякі республіканці активно вимагають, щоб влада Штатів різко зменшила допомогу Україні.

Водночас 20 жовтня президент США Джо Байден офіційно попросив американський Конгрес про узгодження додаткового фінансування з метою надання підтримки союзникам і партнерам – Україні, Ізраїлю, Тайваню – на загальну суму 106 мільярдів доларів. Найбільша частка фінансування – 61,4 мільярда доларів – передбачена саме для України: на військове обладнання для нашої країни, надання економічної допомоги та допомоги у сфері безпеки.

Наразі ця пропозиція не знайшла підтримки у Палаті представників США, де республіканці запропонували окремо розглядати допомогу для Ізраїлю і України, і навіть встигли проголосувати за окремий законопроект з допомогою виключно для Ізраїлю, що не отримало підтримки Білого дому.

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що брак фінансування з боку США вже вплинув на здатність України захистити себе від вторгнення Росії. Він закликав Конгрес США якомога швидше схвалити запит Білого дому на допомогу Україні.

Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader